PUBG düşük GPU sorunu

Okan777

Decapat
Merhaba arkadaşlar, PUBG oyununda düşük GPU kullanımı alıyorum 8 GB RAM vardı yetersiz geliyor dedikleri için bir 8 GB daha aldım fakat sorun hala aynı. Ara ara drop giriyor bekleme alanında 30 FPS'lere kadar düşüyor, birden FPS düşmesi yiyorum. İşlemcimi overclock yaptım 3.7 GHz'e ama yine aynı. 72Hz monitörüm var 72FPS vermesine rağmen takıla takıla oynanıyor.
Sistemim:
Anakart: Gigabyte B450 GAMING X.
Ekran kartı: MSI GTX 1050 Gaming X OC.
RAM: 16 GB Corsair 3000MHz.
İşlemci: Ryzen 3 1200 3.7 GHz.
240 GB SSD oyun SSD'ye kurulu.

CPU odaklı bir oyun ama GTX1050 olmasına rağmen demek ki besleyemiyor. Anakartın da uygun olduğu için şimdiki işlemcini satıp üstüne az biraz koyup R3 2300X al problemin çözülür.

Sorun şu 60-71 FPS olsa dahi kasıyormuş hissi de var monitörüm 72Hz olduğu için olabilirmi. R3 2300X al demişsin de her probleme bu şekilde mi yaklaşıyorsunuz ozaman ekran kartını da değiştireyim GTX 1080 alayım param olsaydı bu sistemi kurmazdım zaten internette çoğu oyun videosunda besliyor ekran kartını.

Ne bekliyorsun dostum? Millet stetoskopunu çıkartıp monitörden kasana mı dokunduracaktı? Paran olmayabilir de çok biliyorsan sistemi alırken düşünseydin.

Dostum gayet normal bende yiyorum merak etme. PUBG cidden optimizasyon konusunda çok çöp tolunay örenin ''ilk defa birinci oldum'' başlıklı videosunu izle. O bile drop yiyor bende yiyorum.

Ne bekliyorsun dostum? Millet stetoskopunu çıkartıp monitörden kasana mı dokunduracaktı? Paran olmayabilir de çok biliyorsan sistemi alırken düşünseydin.
Kardeşim sen ne anlatıyorsun ya sanki sisteme 2080 takmışım gibi sistemi alırken düşünseydin ne herşey kağıt üstünde normal zaten internette yüzlerce video var bu işlemci ve ekran kartı ile bir yerde donanımsal veya yazılımsal bir hata varki yardım istiyorum boş yere mesaj kasma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı