PUBG görüntü yırtılması sorunu

kingfish

Decapat
Merhaba arkadaşlar ben Monster abra a5 v13.3 laptopa sahibim. 1050 Ti Nvidia ekran kartı mevcut i5 8300H işlemcili. PUBG oyunun da VSYNC kapalı iken sağa sola dönüşlerde ekranda ufak çaplı yırtılmalar ve donma meydana geliyor. Fakat VSYNC açtığımda FPS 60 sabitlenip oyundaki yırtılmalar ve donmalar düzeliyor bu sefer de input lag sorunu başlıyor. Forumda bu konu hakkında Fast VSYNC açın denmiş araştırmamı da yaptım fakat Nvidia denetim masam güncel olmasına rağmen Hızlı seçeneği çıkmıyor. Yardım ve önerilerinizi bekler iyi forumlar dilerim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar ben Monster abra a5 v13.3 laptopa sahibim. 1050 Ti Nvidia ekran kartı mevcut i5 8300H işlemcili. PUBG oyunun da VSYNC kapalı iken sağa sola dönüşlerde ekranda ufak çaplı yırtılmalar ve donma meydana geliyor. Fakat VSYNC açtığımda FPS 60 sabitlenip oyundaki yırtılmalar ve donmalar düzeliyor bu sefer de input lag sorunu başlıyor. Forumda bu konu hakkında Fast VSYNC açın denmiş araştırmamı da yaptım fakat Nvidia denetim masam güncel olmasına rağmen Hızlı seçeneği çıkmıyor. Yardım ve önerilerinizi bekler iyi forumlar dilerim...
Bende de aynı sorun var sadece pubg de oluyo oyun sorunlu bi düzeltemediler [emoji2].

Yırtılmalar bundan kaynaklı. Saniyede görüntülenen kare sayısı, monitörün görüntüleme frekansından fazla olduğu zaman yırtılmalar oluşur. Grafikleri arttırıp FPS'inizi 60 ve altına düşürmenizi öneririm. 60 FPS'den fazlası, kullandığınız monitörde gereksiz olur.

Yırtılmalar bundan kaynaklı. Saniyede görüntülenen kare sayısı, monitörün görüntüleme frekansından fazla olduğu zaman yırtılmalar oluşur. Grafikleri arttırıp FPS'inizi 60 ve altına düşürmenizi öneririm. 60 FPS'den fazlası, kullandığınız monitörde gereksiz olur.
Cevabınız için teşekkür ederim ancak şöyle bir problem var bazı arkadaşlarımında monitörleri 60 hz onlarda böyle bi problem olmuyor sistem özelliklerimizde aynı mesela rainbow six siegede neredeyse yüksek ayarlarda oynuyorum en ufak bir sorun yaşamıyorum.Fastsync diye bir olay gördüm fakat oda dahili ekran kartı olan bilgisayarlarda açılmıyormuş vsync olmadan oynanmıyor malesef şuanda ayarları yükseltip 60 fpsnin altına düşürüp denemedim fakaat vsync kapalıyken 70-100 arası bi fps alıyorum ama öyle bir oyun oluyorki sanki 20-30 fps ile oynuyorum akıcılık kalmıyor diyebilirim bunun bir çözümü varmıdır?yoksa bu pubg oyunun hatasımıdır?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı