PUBG - GTA5 için en ucuz sistem

msemender

Decapat
Arkadaşlar merhaba cadde üzerinde güzel bir dükkanım var, yakınlarında hiç internet kafe yok, benim de hiç param yok. Yani çok az.
Ayda 3-4 lira gelir için düşük sermayem ile anladığım tek şey olan internet kafe açmak istiyorum.
Knight Online ile başlayıp biten bir oyun geçmişim var, başka oyun oynamadım, bu yüzden oyun sistemleri hakkında zerre bilgim yok.
Knight da zati ekran kartı değil, hesap makinası ile bile oynanabilen bir oyun. bu yüzden a'dan z'ye sistem tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Önemli Not; Eleştiri değil tavsiye istiyorum, internet kafe öldü gibi yorumlarınızı kendinize saklayın. Kardeşim ve yeğenim arkadaşları ile 10 15 kişi internet kafeden çıkmıyorlar. Sadece onlar kemik kitlem olsa ayda 3-4 bin lira para geçer elime. Bu bana yeter. Hem çok parada gözüm yok, hem sermayem yok.

AMD ve Intel'den, ucuz hatta ikinci el bir kaç model tavsiye verebilirsiniz, anakart için, ihtiyaçlarımı karşılayacak minimum özellikler hatta ikinci el güzel olur.
RAM için MHZ değeri ve DDR düşük olsa uygun olur, daha bir güzel olur.
Ekran kartları konusunda hiçbir bilgim yok.

Orta ayarlarda GTA 5 ve PUBG açsın, ortalama FPS değeri olsun. Diğer oyunlarda da sorun yaşamaz sanırım sistem.
İşlemci, anakart, ekran kartı, RAM tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Firmalar ile görüşme sağladığınız da size bunun için güzel bir fiyat ile düzgün bilgisayarlar verebilirler. Parçaları öğrenip tek tek almaya kalkarsanız sanırım daha pahalıya gelecektir.

Hocam öncelikle müşteri kitle hedefin "oyuncu" dediğimiz kesimse, seçeceğin ekipmanlar en azından oyuncu ekipmanları olmalı. Bu da standart bilgisayarlardan biraz daha masraflı hale getirir böyle bir girişimi.

Bir de göz ardı etmemen bir konu bileşenlerin güç tüketimi. Tek bir bilgisayarda 40w fazla tüketen bir ekran kartı göze çarpmayabilir ama 10+ bilgisayarın olduğu bir iş yerinde aylık olarak (tamamen farazi) belki size 200 TL fazla fatura çıkarabilir. Bunu sorun etmeyeceksen bir-iki nesil öncesinin güçlü kartlarını daha uyguna bulabilirsiniz. Ama benim önerim güncel orta seviye kartlar.
Bir de güç kaynaklarını seçerken 80+ sertifikasına önem vermen gerekiyor. Bu güç tüketiminin verimliliğini gösteren bir ölçek.

Düşük güç tüketen orta seviye ekran kartları: Gtx 1050, Gtx 1050Ti
Yukarıdaki ekran kartlarıyla benzer performans veren ekran kartları: Gtx 960, Gtx 970, Gtx 780, R9 380, RX 470, RX 570 (bu kartlar daha uyguna bulunabilir ama daha fazla güç tüketir)

İşlemci olarak DDR4'e uygun giriş-orta seviye işlemciler öneririm. Hem bir çoğu masaüstü işleri için yeterli, hem de oyun için yukarıdaki kartları besleyebilecek güçte.

İşlemci önerim: i3 6100, i3 7100, Ryzen 3 1200

Bu işlemci ve ekran kartlarına ek olarak 8 GB DDR4 ram, 128 SSD, 1 TB HDD ve 450w 80+ psu eklendiğinde senin istediğine uygun bir sistem ortaya çıkar.

Eğer bütçe belirtirsen daha farklı yaklaşabiliriz. Mesela bu bileşenler de aşabilir bütçeyi. O zaman DDR3 sistemlere yönelmek daha mantıklı olur.

371096

arkadaşlar, 20 yıllık internet kafeci arkadaşım illa ki ilk sistem olacak diyor. genel tavsiye ikinci sistem üzerine.
ilk sistem en az 60 bin sermaye istiyor, ikinci sistem en az 50 bin sermaye istiyor. bende var 45 bin. ne yapmalıyım?

Not: Klavye Fareyi en geç 2 ay içinde orta halli oyuncu ekipmanları ile değiştireceğim.

JackKipper, hocam bilgisayar toptancıları başlangıç hedefim olan 20 makine için fazla indirim yapmıyorlar. ayrıca dizili set almaktansa tek tek almak 1000 lirada en az 300 lira fark ediyor. ama aşinalığınız olan bir satıcı varsa tavsiyelerinizi dikkate alırım.
camoka31, hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim. internet kafeci dostuma çok direttim olmaz dedi ama size de danışmak istiyorum, rx 570 ile ryzen 1200 olsa iyi olmaz mı? yakınım illa ki 2200g al diyor?
İ5 8400/9400F İşlemci - RX 580/590 Ekran Kartı - 16 GB DDR4 2666 MHz RAM - B360 Anakart
hocam benim sermayem ile sizin önerdiğiniz sistemin rüyasını satın alamam.

JackKipper, hocam bilgisayar toptancıları başlangıç hedefim olan 20 makine için fazla indirim yapmıyorlar. ayrıca dizili set almaktansa tek tek almak 1000 lirada en az 300 lira fark ediyor. ama aşinalığınız olan bir satıcı varsa tavsiyelerinizi dikkate alırım.
camoka31, hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim. internet kafeci dostuma çok direttim olmaz dedi ama size de danışmak istiyorum, rx 570 ile ryzen 1200 olsa iyi olmaz mı? yakınım illa ki 2200g al diyor?

hocam benim sermayem ile sizin önerdiğiniz sistemin rüyasını satın alamam.
Yazınızın başında bütçenizi belirtmeniz gerekirdi. Yazdığım sistem orta seviye. 1.nesil Ryzen işlemcilerin oyun performansı pek iyi değil. Şayet Ryzen 5 2600 almayacaksanız,
i3 8100 / H310 Anakart ve 2400 MHz Ram en iyi seçenek duruyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı