PUBG için ekran kartı mı, işlemci mi önemli?

Daha fazla  
GTX 950 ve i3 6100 içeren bir sisteme sahibim. Anakartım da H110M PRO-VD 1151 Soket. PUBG için hangi parçayı yükseltmeliyim? Benim tercihim i5 7400 ama bazı düşünceler de GTX 1050 Ti demekte ısrarcı. Lütfen nedenini söyleyip yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye yüklenen bir oyun fakat GTX 950 de değişmeli. RAM de 8 GB'ın üstünde olmalı. Dual channel gereksinimi yoksa 12 GB olmalı en az.

Son gelen 1.0 güncellemesi ile oyunu sorunsuz oynayabilirsiniz. i3 6098p işlemci 1050 Ti ayarındaki karta çok az darboğaz yapmakta. Ve 8GB RAM ile de oynayabilir bir düzeye geldi oyun. Yine de en az 12 GB RAM tavsiye ediliyor. Ancak şuan 8GB de yeterli sayılabilir.
Yani şuanki sisteminizde eğer 8GB RAM var ise, Low ayarlarda ortalama 50-60FPS ile oynayabilirsiniz.

Peki ya işlemci olarak i5 7400 alırsam FPS olarak bir artış elde edebilir miyim ve elde edebilsem bile bu FPS ne kadar olur tahminince aynı soru ekran kartı olarak da sorduğumu düşünerek yanıt verirseniz çok müteşekkir olurum.

Oynanışı etkileyecek düzeyde bir FPS farkı olmaz. RAM'inizi 16GB yapabilirsiniz bunun yerine.
8 GB 1 tane daha alsam FPS artar diyorsunuz yani.

İşlemciye yüklenen bir oyun fakat GTX 950 de değişmeli. RAM de 8 GB'ın üstünde olmalı. Dual channel gereksinimi yoksa 12 GB olmalı en az.
i5 7400 3.0 GHZ 1151 Soket almaya karar verdim hocam. Ayrıca 8GB RAM var. İşin kısası i5 7400 - GTX 950 - 8GB RAM darboğaz olayı ve benzeri şeyler olabilir mi ?

8 GB 1 tane daha alsam FPS artar diyorsunuz yani.

i5 7400 3.0 GHZ 1151 Soket almaya karar verdim hocam. Ayrıca 8GB RAM var. İşin kısası i5 7400 - GTX 950 - 8GB RAM darboğaz olayı ve benzeri şeyler olabilir mi ?
Şuan kaç FPS alıyorsunuz ki oyundan? GTX 950'yi i3 6100 rahatlıkla doyurabilir. Ki bendeki darboğazın kaynağı RAM'in az olması. Arkadaşlarımda 11GB RAM harcıyorken, ben sadece 8GB RAM'e sahibim ve oyun ani alan değişimlerinde (motorla son hız gitmek vb.) veya bir anda 2 grup olarak girdiğimiz çatışmalarda takılmakta.
İşlemciyi yükseltmek çok iyi bir karar tabiki. Her alanda performans artışı sağlar size. Ancak RAM'i artırmak da yeterlidir. 1-2 yıl içerisinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyorsanız eğer işlemci alarak maaliyet çıkarmayın derim. Ancak yeni bir sistem düşünmüyorsanız i5 7400 yerine 2. el olarak i5 7500-7600 de bakabilirsiniz.

Şuan kaç FPS alıyorsunuz ki oyundan? GTX 950'yi i3 6100 rahatlıkla doyurabilir. Ki bendeki darboğazın kaynağı RAM'in az olması. Arkadaşlarımda 11GB RAM harcıyorken, ben sadece 8GB RAM'e sahibim ve oyun ani alan değişimlerinde (motorla son hız gitmek vb.) veya bir anda 2 grup olarak girdiğimiz çatışmalarda takılmakta.
İşlemciyi yükseltmek çok iyi bir karar tabiki. Her alanda performans artışı sağlar size. Ancak RAM'i artırmak da yeterlidir. 1-2 yıl içerisinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyorsanız eğer işlemci alarak maaliyet çıkarmayın derim. Ancak yeni bir sistem düşünmüyorsanız i5 7400 yerine 2. el olarak i5 7500-7600 de bakabilirsiniz.
i5 7600 H110M PRO-VD anakarta uyar mı ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı