PUBG Mobile kodu için mobil ödeme açılması dolandırıcılık mı?

Dediğim gibi SMS'i yollamadım ama adam sabah şöyle bir şey yazdı "sisteme numaranızı girmiştim, iptal mesajı göndermem gerek yoksa 156 TL kesim olacak" bu dediği doğru mu eğer adam iptal demezse para çekebilecek mi benim iznim olmadan.

Hayır, sadece sizi o ilk baştaki dediğini yaptırmak için 156 TL kesim olacak diyerek panikletiyor. Direkt hiçbir şey yazmadan engelleyin ve hattınızı mobil ödemeye açtıysanız kapatın. Yani kısacası iptal mesajı ya da başka bir mesaj felan göndermediyseniz sizin izniniz olmadan hiçbir çekim yapamaz.

Hayır zaten o kadar takipçisi olan bir sayfanın 5-10 şikayetle kapanacağını sanmıyorum bende hukuk birosuna gittim ama en fazla uyarı alır dediler bende şikayet etmekten vazgeçtim. Ama en azından başka insanlar temkinli olur.

Evet dolandırıcılık, olay da size hattınızı mobil ödemeye açtırıp sonra da hattınızın mobil ödemesini kullanarak kod satın alıp size kodu verecek ve ay sonu o kodun tutarı kadar sizin faturanıza yansıyacak ve faturanızla birlikte o kodun parasını da ödemek zorunda kalacaksınız.
Kodu verse ne ala.

Yüksek takipçili hesaplar çalınır. Sahte kullanıcı mesajları ile reklam yapılır. Faturalı hattın olması istenir çünkü faturasizlarda ön ödeme mantığı olur, size bir şey kitleyemezler. Siz yazdığınızda sizden mobil ödemenin açılması istenir. Numaranıza ödeme isteği atılır. Siz onayladiginizda faturanıza o ücret yansıtılır ve ortada ne bir kod ne de irtibat kişisi olur. Kısaca dolandırıcılık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı