PUBG neden çöktü ve ücretsiz oldu?

Apex, Warzone, Fortnite gibi bir çeşitlilik ve hızlı bir oynanış olmamasıdır bunun sebebi.

Örneğin Battle Royale modası geçeli çok oldu ama hala taş gibi oynanıyor Fortnite çünkü çeşitlilik, oyunun temposunun hızı ve eğlence çok fazla.

Steam PUBG ciddi ve hard oynamaya yönelik bir oyun, bu yüzden eğer bu tempoya ve oynanışa ayak uyduramazsanız bayıyor.
 
Yalnızca PUBG değil tüm Battle Royal oyunlarının oyuncu sayısı çıktığı tarihe göre çok düşük. Keyifli bir tür olmasının yanında, takım oyununda oyuncuyu uzun süreler boşa düşüren yapısı biraz sorumlu. Daha küçük haritalar ile bekleme süresi düşürülse tür daha fazla insanı tutabilir. Hâlâ gelen haritaların bir kısmının 8x8 gibi boyutlarda olması enteresan. Karakin gibi hızlı rekabet haritalar çoğu zaman yok bile. Kimse öldükten sonra yarım saat tekrar oynamak için beklemek istemiyor.
 
Günümüzde her şeyi hızlı tüketiyoruz. Yenilik gelmeyince de sıkılıyoruz. PUBG bir çok yenilik getirdi. Zaman zaman bu yenilikler çok sevildi. Örneğin kenarlara tutunma özelliği ilk geldiğinde tüm oyuncular beğendi. Çünkü bu oyunda bu gerekliydi. Paraşüt ve süzülme sistemi değişti. Bu da genel olarak beğenildi. Ancak neredeyse tüm yenilikler beraberinde sorun getirdi. Örneğin yeni harita geldiğinde bol bol sunucu problemi yaşandı. Yeni haritada ilerlerken haritadan aşağı düşme, havaya uçma, araçla düz giderken zemine sıkışıp patlama gibi sorunlar vardı. Tutunma mekaniği tırmanma esnasında ölmemize sebep olabiliyordu. Maalesef bu oyun hataları sebebiyle çok oyuncu kaybetti. Bundan sonra eski günlerine dönemez. Ücretsiz olmasıyla oyuncu sayısınız fazla yükseleceğini de sanmıyorum. Bu oyunu satın almayan kaldı mı :D Zamanında herkes oynadı zaten. Gerçi nerede beleş oraya yerleş lafına uyan çok fazla insan var. Sonuç olarak PUBG eskiden güzeldi. Çok güzel anılar edindik.
 
Optimasyon ve hileler düzeltilirse bence oynanır.

Hocam merhaba, sistem özelliklerim şöyle: Intel i5 11.nesil temel 1.0 GHz, Turbo ile 4.20 GHz. Ekran kartı paylaşımlı: Intel iris Xe. 8 GB RAM 3200 MHz. Hocam bu sistem PUBG'yi Low veya Very Low grafikte zorlanmadan 60 FPS kaldırır mı?
Bir de hocam epeyde bu bilgisayar (HP 14S-DQ 2006 NT) için arttırılabilir RAM yok diyordu ama görev yöneticisinde 2 RAM slotu gözüküyor ve sadece 1'i dolu. Bu nasıl oluyor hocam bilginiz var mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı