PUBG RTX 2060 sistemde %90 CPU kullanıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Braenns

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2021
Mesajlar
28
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
cl16 2666mhz hyperx fury
SSD veya HDD modeli
wd blue 500gb sata ssd
Ekran kartı
Msı Rtx 2060 Ventus xs oc
Anakart
Msı b365m pro vh
İşlemci
İntel İ5 9400f
İyi günler yaklaşık 5 güncelleme önce sistemim PUBG de sıkıntı vermeye başladı. Bu güncelleme sorununa oyun güncellemesi mi, yoksa grafik kartı güncellemesi mi sebep oldu bilmiyorum. Normal de 160FPS, 180FPS alırken şimdi anlık olarak 50 60 bazen 40'a düşüyor. "bu düşüşler anlık" ama genel olarak da bir performans kaybı var. Her zamanki düşük ayarlarımda ortalama FPS 180'den 120'ye, 100'e düştü. Normal de bu değerleri Ultra ayarlarda alıyordum. Afterburner'den kontrol etiğimde eskiden GPU kullanımı hep 98,100 civarlarındaydı CPU ise 45, 60, 70 civarlarında. Oyun şu anda özellikle render alırken FPS düşmesi veriyor. Ayrıca render sırasında. Bazı bölgeler bir süre bulanık kalıp sonradan netleşiyor. Bu netleşme olurken yani render alırken GPU kullanımı 50'lere 45'lere düşüyor, CPU ise 90'lara çıkıyor. Tam bu esnada FPS düşmesi yiyorum. Sebepsizce darboğaz olmaya başladı. Savaş lobisi ilk yüklenirken FPS0.1: 0'a düşüyor ama oyun içinde 1'e bile inmiyor çoğunlukla. Oyun içinde Afterburner ile aldıgım görüntülerde var onları da buraya eklerim. Ve soranlar olursa diye oyun SSD'de yüklü. Bu FPS düşmesi sorunu sadece PUBG de oluyor AA kalite oyunlar eskiden de oynuyordum. Merakla hep Afterburner'den de kontrol ederdim. RDR2 de mesela, herhangi bir FPS kaybım yok. Önceden neyse hala aynı veya GTA 5 de FPS kaybı yok. Hadi diyorum bunlar ekran kartına düşkün oyunlar zaten ama CS'de de FPS kaybı yok.
Sistemim: RTX 2060, Intel i5 9400F. İnternet hızımda iyi paket kaybı falanda almıyorum 1000MBPS hızında. Sorun ne çözemedim birisi yardımcı olsun.
Görsellerde göreceksiniz kullanım değerleri bazen eskisi gibi düzgün oluyor. Bazen CPU yüksek oluyor. Bazen de ikisi de düşük oluyor. Ekran kartım ve bilgisayarımda güncel durumda. Kule tipi soğutucum var CPU sıcaklığı 65'i geçmiyor.

ilk inişa adamla karşılaşma.JPG


ilk render fps drop.JPG


bazen eskisi gibi doğru.JPG


fps drop 1.JPG


fps drop2.JPG


neden ikisside düşük.JPG


neden ikisside düşük 2.JPG
neden ikisside düşük.JPG
neden ikisside düşük 2.JPG
 
Grafik ayarlarını yükselt işlemcinin yükünü azalt.

Denedim o tarz çözümleri. Olmadı

Grafik ayarlarını yükselt işlemcinin yükünü azalt.

Hatta normal olarak FPS düşürdü işlemci inatla çok kullanılıyor.

Sorun PUBG de arkadaşlar ne yazık ki her güncelleme ile bozuluyor! Sonradan düzeliyor. Son güncelleme ile benim sorunum azaldı anlık düşüşler olmuyor artık.
 
Hocam dediğiniz sorunları yaşıyorum birebir aynı sistem çözüm bulabildiniz mi? İşlemci kullanımı 85-90'dan aşağı inmiyor hatta ilk 10 dakika 100 oluyor. Daha önce işlemci az kart çok kullanılıyordu şu an tam tersi. @

@Braenns

 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı