- RAM
- cl16 2666mhz hyperx fury
- SSD veya HDD modeli
- wd blue 500gb sata ssd
- Ekran kartı
- Msı Rtx 2060 Ventus xs oc
- Anakart
- Msı b365m pro vh
- İşlemci
- İntel İ5 9400f
İyi günler yaklaşık 5 güncelleme önce sistemim PUBG de sıkıntı vermeye başladı. Bu güncelleme sorununa oyun güncellemesi mi, yoksa grafik kartı güncellemesi mi sebep oldu bilmiyorum. Normal de 160FPS, 180FPS alırken şimdi anlık olarak 50 60 bazen 40'a düşüyor. "bu düşüşler anlık" ama genel olarak da bir performans kaybı var. Her zamanki düşük ayarlarımda ortalama FPS 180'den 120'ye, 100'e düştü. Normal de bu değerleri Ultra ayarlarda alıyordum. Afterburner'den kontrol etiğimde eskiden GPU kullanımı hep 98,100 civarlarındaydı CPU ise 45, 60, 70 civarlarında. Oyun şu anda özellikle render alırken FPS düşmesi veriyor. Ayrıca render sırasında. Bazı bölgeler bir süre bulanık kalıp sonradan netleşiyor. Bu netleşme olurken yani render alırken GPU kullanımı 50'lere 45'lere düşüyor, CPU ise 90'lara çıkıyor. Tam bu esnada FPS düşmesi yiyorum. Sebepsizce darboğaz olmaya başladı. Savaş lobisi ilk yüklenirken FPS0.1: 0'a düşüyor ama oyun içinde 1'e bile inmiyor çoğunlukla. Oyun içinde Afterburner ile aldıgım görüntülerde var onları da buraya eklerim. Ve soranlar olursa diye oyun SSD'de yüklü. Bu FPS düşmesi sorunu sadece PUBG de oluyor AA kalite oyunlar eskiden de oynuyordum. Merakla hep Afterburner'den de kontrol ederdim. RDR2 de mesela, herhangi bir FPS kaybım yok. Önceden neyse hala aynı veya GTA 5 de FPS kaybı yok. Hadi diyorum bunlar ekran kartına düşkün oyunlar zaten ama CS'de de FPS kaybı yok.
Sistemim: RTX 2060, Intel i5 9400F. İnternet hızımda iyi paket kaybı falanda almıyorum 1000MBPS hızında. Sorun ne çözemedim birisi yardımcı olsun.
Görsellerde göreceksiniz kullanım değerleri bazen eskisi gibi düzgün oluyor. Bazen CPU yüksek oluyor. Bazen de ikisi de düşük oluyor. Ekran kartım ve bilgisayarımda güncel durumda. Kule tipi soğutucum var CPU sıcaklığı 65'i geçmiyor.
Sistemim: RTX 2060, Intel i5 9400F. İnternet hızımda iyi paket kaybı falanda almıyorum 1000MBPS hızında. Sorun ne çözemedim birisi yardımcı olsun.
Görsellerde göreceksiniz kullanım değerleri bazen eskisi gibi düzgün oluyor. Bazen CPU yüksek oluyor. Bazen de ikisi de düşük oluyor. Ekran kartım ve bilgisayarımda güncel durumda. Kule tipi soğutucum var CPU sıcaklığı 65'i geçmiyor.