PUBG'de RTX 3050 %100 olmuyor

Alperen8574

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, RTX 3050 + Ryzen 5 5500 sahibim. 32 GB RAM SSD de var ama PUBG de grafikleri en düşüğe çekmeme rağmen GPU %100 olmuyor (sadece PUBG da yapıyor) diğer oyunları yüksek grafikli oynuyorum. PUBG da bildiğiniz gibi yüksek grafikli oynanacak bir oyun değil. Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20230528014438_1.jpg
    20230528014438_1.jpg
    504,9 KB · Görüntüleme: 126
  • 20230528014456_1.jpg
    20230528014456_1.jpg
    248,5 KB · Görüntüleme: 128
Arkadaşlar merhaba, RTX 3050 + Ryzen 5 5500 sahibim. 32 GB RAM SSD de var ama PUBG de grafikleri en düşüğe çekmeme rağmen GPU %100 olmuyor (sadece PUBG da yapıyor) diğer oyunları yüksek grafikli oynuyorum. PUBG da bildiğiniz gibi yüksek grafikli oynanacak bir oyun değil. Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

3050'nin PUBG de düşük grafiklerde darboğaz yapması normal değil mi?

Grafikleri en düşüğe alarak zaten darboğazı işlemciye yaptırıyorsun.
Online oyunlar işlemci bazlı çalışır. Zaten ekran kartında yük yok bir de grafikleri en düşüğe çekerek, Ekran kartının hızına işlemci yetişememesine sebep oluyorsun. Online da ekran kartına yük binmez. Siteler üzerinden video ya da film izlemek gibi algılayabilirsin.

Doku ve kenar yumuşatma Ultra, rotüş düşük, keskinleştirme açık, DirectX 11, işleme ölçeği 110, çözünürlük 1920*1080 diğer ayarlar çok düşük olarak ayarlayın. (kare oranını yumuşat gibi bir ayar var bunu da kapatın) bu ayarlar ile 190-200 FPS alıyorum.

PUBG bozuk grafikleri yükselt oyna ya da oynama.

Doku ve kenar yumuşatma Ultra, rotüş düşük, keskinleştirme açık, DirectX 11, işleme ölçeği 110, çözünürlük 1920*1080 diğer ayarlar çok düşük olarak ayarlayın. (kare oranını yumuşat gibi bir ayar var bunu da kapatın) bu ayarlar ile 190-200 FPS alıyorum.

Senin sistem ile onunki aynı değil bro.

Benimde ekran kartı kullanımı %95+ sürekli ve FPS 200 üzeri fakat bizim sistem ile onunki aynı değil o yüzden adil bir kıyaslama değil.

RAM hızı belirtmemiş o önemli ayrıca Ryzen 5600 ile 5500 arasında ciddi bir cache farkı var. 3050 ile 3060ti/6700XT arasında yine uçurum performans farkı var.

PUBG de grafikleri en düşüğe çekmeme rağmen GPU %100 olmuyor

En düşüğe çektiğiniz için ekran kartını kullanmıyor zaten. Grafikler ekran kartını zorlayamadığı için yükü işlemciye bindiriyor. Grafik ayarlarını yükseltin.
Eğer düşük grafiklerde oynama fanteziniz varsa darboğaz olmaması için ya daha yüksek bir işlemci seçmeliydiniz ya da daha güçsüz bir ekran kartı seçmeliydinizki darboğaz olmasın.

Pek güçlü bir ekran kartı değil.

Darboğazın ekran kartının güçsüz olmasıyla ne alakası var? İyi misiniz? Aksine ekran kartı işlemciye oranla düşük olursa ekran kartında darboğaz yapmaz.

Darboğazın ekran kartının güçsüz olmasıyla ne alakası var ? İyi misiniz? Aksine ekran kartı işlemciye oranla düşük olursa ekran kartında darboğaz yapmaz.

112 FPS ile %70 kullanım gösteriyor düşük ayarlarda. Benim sisteme bağlasan o ekran kartını sürekli %99 çalışacak aynı ayarlarda ve darboğaz yapacak, anladın mı?

Konu sahibinin istediği zaten bu fakat diğer bileşenleri yetmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı