PUBG'de Sonic Radar kullanmak yasak mı?

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Benim merak ettiğim yasal bir Asus yazılımı olan Sonic Radar III yazılımını PUBG oyununda kullanmak ceza aldırır mı? YouTube üzerinde CS:GO ve PUBG'de kullananları gördüm fakat mantık olarak hem doğru hem yanlış gibi geliyor bana:) Sizin görüşlerinizi de almak isterim.
Bu arada saygı için "Herkese merhaba" diyerek başlamıştım konuya ama moderatörler silmişler o kısmı kusura bakmayın:)

Aşağıdaki video da gördüğünüz gibi yazılımı açtığınız da alt kısımda bir radar alanı görülüyor. Yeşil renklerde. Bu kısım sesin nereden geldiğini size gösteriyor. Yeşil ok ile düşmanı işaret ediyor size. Ama bu Asus ürünlerini aldığınız da size ücretsiz verilen yasal bir yazılım. Yasal olması mantıklı fakat aynı zamanda düşmanın yerini görmeden bilmenizi sağladığı içinde hile sınıfına girer mi acaba? :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aşağıdaki video da gördüğünüz gibi yazılımı açtığınız da alt kısımda bir radar alanı görülüyor. Yeşil renklerde. Bu kısım sesin nereden geldiğini size gösteriyor. Yeşil ok ile düşmanı işaret ediyor size. Ama bu Asus ürünlerini aldığınız da size ücretsiz verilen yasal bir yazılım. Yasal olması mantıklı fakat aynı zamanda düşmanın yerini görmeden bilmenizi sağladığı içinde hile sınıfına girer mi acaba? :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

CS:GO gibi oyunlarda kullanırsan Overwatch gibi şeyler sayesinde ban yiyebilirsin. Riskli ama yasal. Sen bilirsin :). Benim tavsiyem hiç kullanma.

Videoda olduğu gibi düşmanı görmeden yerini bulabiliyorsun işte. Bu biraz kafamı karıştırdı yani birisi kapının orada beklese beni ve üzerime hedef koysa ben rapor ederdim açıkçası nereden bildi diye:)

Videoda olduğu gibi düşmanı görmeden yerini bulabiliyorsun işte. Bu biraz kafamı karıştırdı yani birisi kapının orada beklese beni ve üzerime hedef koysa ben rapor ederdim açıkçası nereden bildi diye:)
En iyisi işini garantiye al kullanma.

Düşmanın yerini kulaklık kullanarak da tespit edebiliyoruz. Bunu yazılım ile yaparsak sıkıntı donanım ile yaparsak sıkıntı olmuyor mu? Örnek vermek gerekirse işitme kaybı yaşayan bir arkadaşımız FPS tarzı oyunlar oynamak istiyor fakat ses kasamadığı için oyunda geri kalıyor. Sonuçta sağlıklı bir insan kulaklık kullanarak düşmanın nereden geldiğini çok kolay tespit edebiliyor. Biz bunu donanım kullanarak yapıyoruz. Aynı şeyi yazılım ile ihtiyacı olan oyuncular kullansa Sonic Radar III ban sebebi olmalı mıdır? Yine de söylemeden geçemeyeceğim birçok oyun 3. parti yazılımları ban sebebi saydığı için eğer arka planda çalışan .exe varsa yasaklanabilirsiniz. Bu da madalyonun öbür yüzü...

Son düzenleme:
Makro kullanmak ile aynı şey. Kullandığınız fare için makro programları var. Fareyi aldığınızda yazılım geliyor. Yasal yazılım fakat oyunda ban sebebi. Sen ateş ederken silahı kontrol edemiyorsan bunu yazılım ile yapıyorsan sorun sendedir ve ban sebebidir. Sana avantaj sağlar bu durum çünkü.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı