PUBG'nin Ömrü Ne Kadar?

Eskiden deli gibi şu oyunu oynardım, bana kalırsa popülerliği artık bitti ama yine de oyunu en az 4-5 sene devam ettirirler bence.
 
399986
 
Çok seri bi şekilde hızlı bir satış ve oynanış başarısı yakaladı ama unutmayınki nedemiş atalarımız.

Hızlı koşan atın .... seyrek olurmuş :D

Şaka bir yana mobil oyunu biraz bitirdi bence kime sorsam adam neden para vereyim mobil versiyonu pc ye uyarlar oynarım diyorlar kendince haklı kimiside.
 
Çok seri bi şekilde hızlı bir satış ve oynanış başarısı yakaladı ama unutmayınki nedemiş atalarımız.

Hızlı koşan atın .... seyrek olurmuş :D

Şaka bir yana mobil oyunu biraz bitirdi bence kime sorsam adam neden para vereyim mobil versiyonu pc ye uyarlar oynarım diyorlar kendince haklı kimiside.
Pubg LITE çıktığından habersizsin sanırım😀 Millet şimdi ona sardı.
 
PUBG bitti diyen arkadaşları umursamayınız. Bitmeyle uzaktan yakından alakası yok. Sadece oyunu sevmediklerinden dolayı bitmesini istedikleri için bitti falan diyorlar. Halbuki tam şuan dünya üzerinde en çok oynanan oyunlardan birisidir. Kaldı ki, PUBG denilen oyun öyle bir girdi ki oyun dünyasına, sırf bu oyun için yeni yeni ekipmanlar, yeni yeni aletler icat edildi.

Yukarıda bir arkadaş mobil gelince bitti demiş. :D Ben burada bir mantık kuramadım. Orijinal PC PUBG oyununa sahip olan adam, orijinalini bırakıp da mobile geçiş yapmaz. Ya ikisini de birden oynar, ya da orijinal pc versiyonunu oynar. Bu da oyunun oynanma oranını etkilememiş olur. Hadi kaldı ki, tüm pc PUBG oyuncuları, mobile geçti diyelim, sonuçta yine PUBG oynanmış olacağı için, oynanış oranını yine etkilemez. Bunu arkadaş neye dayanarak söyledi aklım almadı açıkçası.

Siz sırf bir oyunu sevmiyorsunuz diye, o oyun bitmez kardeşim. PUBG'yi dünya üzerinde bitirebilecek hiçbir oyun yok. Çıkar mı onu bilemem ama çıkarsa da en az 2 - 3 sene sonra çıkar. Bitirmesi falan da zor. PUBG'yi bir oyun bitirecek olsa, Fortnite bitirirdi zaten. Ama o da bitiremedi. Çünkü her oyunda olduğu gibi, bu oyunun da kemik kitleleri var. Ve iki oyun da birbiriyle rekabet ettiği için günden güne güzelleşiyor. Bu da aktif oyuncu sayısını sürekli aynı oranda tutuyor.

Tüm bunların dışında, geçtiğimiz günlerde bir de PUBG Lite versiyonu çıktı. Çok eminim ki, Lite çıktıktan sonra oyuncu sayısın en az %20 - 30 artmıştır. En az.

O yüzden boş boş bitti laflarına falan takılmasın kimse.
 
CS:GO gibi 7-8 yıl sürecek bir etki yaratamadılar. Çünkü sistem gereksinimleri çok yüksekti, CS:GO kötü bilgisayarlarında kaldırabildiği ve arkadaşlarınla eğlencesine oynamak için daha fazla seçeneğinin olduğu bir oyundu. 3 yıl sonra oyuncu sayısının iyice düşeceğini düşünüyorum. Öyle ki CS:GO hala PUBG'yi geçiyor Steam'de.
 
CS:GO gibi 7-8 yıl sürecek bir etki yaratamadılar. Çünkü sistem gereksinimleri çok yüksekti, CS:GO kötü bilgisayarlarında kaldırabildiği ve arkadaşlarınla eğlencesine oynamak için daha fazla seçeneğinin olduğu bir oyundu. 2-3 yıl sonra oyuncu sayısının iyice düşeceğini düşünüyorum.
PUBG Lite çıktı biliyorsanız. Düşük sistemli PC'ler için ki geçenlerde de Türkiye sunucusu açıldı ve 1,5 haftada 300.000 üzeri insan kaydoldu ve hala sayısı artmaya devam ediyor. En az 5 yıl daha rahat üst seviyelerde görürüz.
 

Geri
Yukarı