Çözüldü Public IP adresim değişmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KnullXD

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, geçtiğimiz günlerde Tenda V12 satın aldım ve şu anda bu modemi kullanıyorum.

Fakat ne yaparsam yapayım IP adresim değişmiyor. Eskiden TTNET'in bir modemini kullanıyordum ve her modemi resetlediğimde public IP adresim değişiyordu.
Fakat ne yaptıysam Tenda da IP adresimi değiştiremedim. Factory reset dahi attım fakat hiçbir sonuç elde edemedim.

Internet servis sağlayacım: Comnet VDSL.
Kesinlikle static IP satın alınmadı veya yapılmadı! TTNET modemi kullanırken de aynı şekilde Comnet kullanıyordum.

Çözüm
Merhaba, geçtiğimiz günlerde Tenda V12 satın aldım ve şu anda bu modemi kullanıyorum.

Fakat ne yaparsam yapayım IP adresim değişmiyor. Eskiden TTNET'in bir modemini kullanıyordum ve her modemi resetlediğimde public IP adresim değişiyordu.
Fakat ne yaptıysam Tenda da IP adresimi değiştiremedim. Factory reset dahi attım fakat hiçbir sonuç elde edemedim.

Kesinlikle static IP satın alınmadı veya yapılmadı! TTNET modemi kullanırken de aynı şekilde Comnet kullanıyordum.

CGNAT varsa ondan dolayı değişmiyordur IP adresin.

CGNAT varsa ondan dolayı değişmiyordur IP adresin.

Çözüm
Modem üzerinden değil sorgu sitelerinin çoğundan baktım.

CGNAT nedir bilmiyorum.

Modemin teknik detaylarının Hepsiburada var bakabilirsiniz: V12 Teknik Özellikler-Tenda (Türkiye)

İp'nin değişmemesi tamamen ISP kaynaklı. Şöyle yapabilirsin CGNAT'da olup olmadığını anlamak için. Modemin içindeki IP ile Speedtest.net'deki IP uyuşuyorsa CGNAT'da değilsindir. Ama ikisi farklıysa CGNAT'dasındır. Bu da şu demek oluyor aynı IP'yi başkaları da kullanıyor oluyor.

İp'nin değişmemesi tamamen ISP kaynaklı. Şöyle yapabilirsin CGNAT'da olup olmadığını anlamak için. Modemin içindeki IP ile Speedtest.net'deki IP uyuşuyorsa CGNAT'da değilsindir. Ama ikisi farklıysa CGNAT'dasındır. Bu da şu demek oluyor aynı IP'yi başkaları da kullanıyor oluyor.

Speedtest üzerinden aldığım IP adresi her yerde aynı modem arayüzünden IP adresimi görebillir miyim bilmiyorum ama bir bakayım.

Modem arayüzünü inceledim fakat, şu kısımdaki IP ile aynı bir IP adresi yok maalesef.

1677598213527.png

Speedtest üzerinden aldığım IP adresi her yerde aynı modem arayüzünden IP adresimi görebillir miyim bilmiyorum ama bir bakayım.

Modem arayüzünü inceledim fakat, şu kısımdaki IP ile aynı bir IP adresi yok maalesef.

Eki Görüntüle 1685286
Ben de Güney Kıbrıs'tayım. Ben de CGNat'dayım bu arada. Resimlerle göstereyim sana neyden bahsettiğimi. Modemi kapatıp açtığımda benim de Public IP değişmiyor ve binadan tanıdığım aynı ISP'den hizmet aldığımız kişiye sorduğumda o da aynı Public IP'de benimle birlikte.
1677674646015.png

1677674562902.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ban yedim de dün 'yanlış bilgiden' dolayı sağ olsun Technopat moderatörleri asla şaşırtmıyor beni. Ben de Güney Kıbrıs'tayım. Ben de CGNAT'dayım bu arada. Resimlerle göstereyim sana neden bahsettiğimi. Modemi kapatıp açtığımda benim de Public IP değişmiyor ve binadan tanıdığım aynı ISP'den hizmet aldığımız kişiye sorduğumda o da aynı Public IP'de benimle birlikte. O yanlış bilgiden beni raporlayan arkadaşa da selamlarımı iletiyorum.
Eki Görüntüle 1686154

Eki Görüntüle 1686152

Nasıl olacak peki? Nasıl kurtulacağız bundan?

Nasıl olacak peki? Nasıl kurtulacağız bundan?

Tek çıkış yolu ISP'den statik IP almaktır ücret karşılığı. Başka türlü kurtulamazsın ne yazık ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı