Pulse 16 AI C1VFKG vs Aorus 15 BKF

ZeaRR

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar, Intel işlemcili bir Gaming laptop alacağım. Her ne kadar Gaming olarak adlandırılsa da, ofis işleri, günlük kullanım ve istediğim zaman da oyun oynamak amacıyla bir notebook almak istiyorum. Malzeme kalitesi, ekran kalitesi ve çılgın RPM'lerde dönmeyen fanlar benim için oldukça önemli.

Haklısınız, fanlar lüzumsuz yere dönmezler fakat tercih edeceğim iki adet laptopu birlikte karşılaştıralım:

MSI Pulse 16 AI C1VFKG-087XTR Intel Core Ultra 7-155h 16 GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8 GB 16 inç FHD+ 144Hz.
Gigabyte Aorus 15 BKF Intel Core i7 13620H 15.6" 16 GB DDR5 RAM 1 TB M.2 SSD RTX 4060 8 GB 140W QHD 165Hz.

Öncelikle, bahsettiğim gibi günlük kullanım amacıyla ekranımın kaliteli olmasını istiyorum, malzeme kalitesine de önem gösteriyorum. Intel 13. ve 14. nesil işlemciler sıcak çalışıyorlar. i7 13620H'ın game testlerinde 90° sıcaklıklarda seyredişini görünce biraz üzülmedim değil. Intel Core Ultra 7 155h konusuna gelirsek, daha yeni ve verimli bir işlemci, nispeten benim amacıma da uygun. Fakat ekran kalitesi, kamera özellikleri ve birkaç özelliğinden dolayı Aorus 15 Bkf'yi tercih etmek istiyorum. İki notebookun da soğutma sistemleri üst düzeyde, MSI bu konuda sağlam yatırım yapmış gibi. Benim için serin ve gürültüsüz çalışması da mühim. İşlemci konusu aklıma takıldı, fiyatlarını da karşılaştırmak gerekirse, sizlerin de yorumlarını bekliyorum. Tercihimi hangi notebooktan yana yapmalıyım, şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran ve malzeme kalitesi olarak Aorus model çok çok daha iyi hocam. 13620H'nin bu modelde 90 dereceye ulaşacağını sanmam, sağlam soğutmaya sahip. Ağır oyunlar veya işlemler açıldığında gürültüsüz çalışacak bir oyuncu laptopu yok bu arada. İşlemci olarak çok yakın performanslara sahip, 155H belki verim ve AI odaklı olmasından dolayı MSI laptop biraz daha sessiz olabilir ağır işlemler yapıldığında. Günlük kullanımda ikiside sessiz çalışır. Benim tercihim Aorus modelden yana olurdu.

Ekran ve malzeme kalitesi olarak Aorus model çok çok daha iyi hocam. 13620H'nin bu modelde 90 dereceye ulaşacağını sanmam, sağlam soğutmaya sahip. Ağır oyunlar veya işlemler açıldığında gürültüsüz çalışacak bir oyuncu laptopu yok bu arada. İşlemci olarak çok yakın performanslara sahip, 155H belki verim ve AI odaklı olmasından dolayı MSI laptop biraz daha sessiz olabilir ağır işlemler yapıldığında. Günlük kullanımda ikiside sessiz çalışır. Benim tercihim Aorus modelden yana olurdu.
Teşekkür ederim hocam

Technopat Haberler

Geri
Yukarı