Puro nasıl içilir, içerken nelere dikkat edilmelidir?

'Doğru puro nasıl seçilir' hakkında bir rehber var mıydı acaba? Puronun taze olup olmadığı, bozulmaya yakın bir tarihtemi olduğu vs.

Bildiğim kadarıyla puronun taze olup olmadığını üzerindeki neme göre anlayabilirsiniz.

Onun haricinde o konuda pek bir bilgim maalesef yok.

Bildiğim kadarıyla puronun taze olup olmadığını üzerindeki neme göre anlayabilirsiniz.

Onun haricinde o konuda pek bir bilgim maalesef yok.
Peki ya koku? Bir AVM nin tobacco shopunda rastladığım Puro humidorundaki Purolar, (altını çiziyorum buhar dolu humidorda saklanıyor bunlar, güzelce korunuyorlar) çiftlik hayvanı gibi kokuyordu. Sadece tek bir marka ya da tek bir dükkan değil. Farklı yerlerde ki dükkanlarda da Puro kokuları bence kokması gerektiği gibi kokmuyordu. İlk kez tecrübe etmek istediğim için hayatımda hiç orijinal, hakiki Puronun neye benzediğini 5 duyu organımla ölçemedim. Acaba Puroların böyle kokması tütünden mi kaynaklanıyor yoksa çürümeye mi başlamışlar? Çünkü 2 farklı dükkanda da Purolar tıpatıp aynı kokuyordu bence tesadüf olamaz. Satıcı Beyefendiler de ürünlerin iyi durumda olduğunu soylemişlerdi ama emin olamadım sonuçta tek yarım saatlik bir zevk için 100-500-1000 TL'ler verecek olacağız ve bunun kötü bir Puro alıp da, elim de kalmasını boşa gitmesini istemiyorum böyle keçi benzeri bir koku vardı hepsinde.

Daha önce içtiğim hiçbir puro keçi veya dışkı aromalı değildi satan kişilere sorsaydınız keşke ne aromalı olduklarını.

Daha önce içtiğim hiçbir puro keçi veya dışkı aromalı değildi satan kişilere sorsaydınız keşke ne aromalı olduklarını.
Çok net hatırlıyorum ki satış elemanı beni 'aromalı' ve 'aromasız' olarak iki seçim hakkı vermişti ben aromasız dedim ve beni o aşina olduğumuz kalın Puroların olduğu bölüme getirtti. Yani vanilya falan kokmaması lazım sanırsam tütünden kaynaklı bir koku olabilir.

Oradaki yetkili kişiye sordunuz mu bu durumu çünkü normal değil.

Oradaki yetkili kişiye sordunuz mu bu durumu çünkü normal değil.
2. dükkana uğradığımda ve aynı kokuyu oradaki ürünlerden de alınca sormuştum elbette bana normal olduğunu söylemişlerdi. Ya da paranoya da işe sebebiyet verebilir. Ben keyfimin bozulmaması için elimden geleni yapıyorum ve psikolojik olarak her şeyin kusursuz olmasını istiyorum. Belki kokular normaldir ama ben abartıyorumdur. Yine de rehber ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Nereden bulunur kaliteli puro denemek istiyorum. Daha önce hiç içmedim.

Dostum sen bir harikasın, teşekkür ederim böyle bir konu/rehber iyi ki var Türkiye de var mı bilmiyorum ama yurtdışında puro kulüpleri bile var güzel kafalar seviyorum

Nereden bulunur kaliteli puro denemek istiyorum. Daha önce hiç içmedim.
Kızılay'da Limon Pazarı'nda sol giriş köşedeki tütüncü ürünlerini yurtdışından getiriyor ve orijinal. Çakma puro denen bir olgu da var maalesef. Başlangıç için size Phillies Honey Blunt önerebilirim. Şu anda 1 tanesi 30 TL ve bal aromalı güzel bir başlangıç purosudur, sık bulunur bu tarz yerlerde. Tekelde bulamazsınız maalesef.

Tekli şekilde bu haliyle satılmaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…