Putin neden savaş açtığını açıkladı

21. yy da yanıbaşında özgür bir ülkenin işgal edilmesini nasıl miden kaldırıyor? İstediği kadar sivilleri hedef almıyorum desin. Ya da istediği kadar ulusal güvenlik desin bunlar boş işler. Bunu savunan yarın öbür gün gerçekleşecek askeri darbeyi de destekler. Sonuçta darbecilerince kendince(!) çok haklı nedenleri var.

NATO'yu tehdit olarak görüp Ukraynalı sivilleri öldürdünüz yani?
Tamam canım, Rusya haklı her zamanki gibi.🤦‍♂️

Siviller zırhlılara bomba ve molotof atarken asker ne yapsın, izlesin mi? Sivil yerleşim yerlerini (en azından anaokulu gibi yerleri) bombalamasına karşıyım ama onun dışında işgal olduğunu düşünmüyorum.

Ortada bir savaş var. Kadın-Erkek ne görüyorsam öldürme hakkına sahibim demektir. Öldürüp öldürmemek onların inisiyatifine kalmış bir durum. Şahsen ben eğer bir tehdit oluşturduğunu düşünüyorsam öldürürüm.

Bu bir savaş değil. Düpedüz işgal. Sivilleri öldürmek, çocukları öldürmek bir suç. Savaş yapıyorsan, kuralına göre yaparsın. Egonu tatmin etmek için masum insanları öldürerek değil.
Savaşın sonucu için daha çok erken. Putin meydanda kazansa bile kağıt üzerinde çok şey kaybetti. Daha yaptırımların başında Rusya ekonomisinin durumu belli ki yaptırımlar kısa sürede değil, uzun sürede tam olarak etkisini gösterir. Daha başlarda çöken bu Rus ekonomisinin geleceğini hepimiz tahmin edebiliyoruz.

Siviller zırhlılara bomba ve molotof atarken asker ne yapsın, izlesin mi? Sivil yerleşim yerlerini (en azından anaokulu gibi yerleri) bombalamasına karşıyım ama onun dışında işgal olduğunu düşünmüyorum.
Vurduğu Anaokulunda da çocuklar molotof mu atıyordu?
Füzeler, toplar ile vurduğu evlerden de mi molotof atılıyordu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı