Putin'i Kızdıran Toplantı! Erdoğan Ukrayna'yı Savundu!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten olanların hepsi ameriganın işi değil mi? Haha yazık.

Sıkışınca millete çomar diyorsun. Böyle saçmalıyorsun. Ben sana yaklaşımlarını söylüyorum. Amerika'nın Ukrayna'yı desteklediğinden bı haber olarak ne konuşuyorsun?
 
Rusya’yı dost sananların varolması çok üzücü. Türkiye doğru karar almıştır. Hâlâ daha Sovyetler Birliği’nin etkisinde ilerleyen bir Rusya vardır. Sovyetler yıkılmadı, Putin dönemi ile birlikte sadece isim değiştirdi. Rusya hâlâ daha yayılmacı bir politika izliyor. Önce Ukrayna sonra Balkanlar. 500 senede geçse Rusya’nın sıcak denizler hayali bitmeyecek. Hele ki Akdeniz’de Petrol ve Doğalgaz varlığı gözle görülürse hiç bitmeyecek. Bugün Akdeniz’den elde edilecek Doğalgaz Türkiye’nin tüm cari açığını kapatabilecek potansiyelde. Eğer Türkiye Rusya’ya olan doğalgaz bağlılığını yitirirse Rusya çok büyük ekonomik sıkıntılar yaşar. Rusya üreten bir ülke olsa dahi satamayan bir ülke. En güçlü tankları yapsa dahi satamıyor. Bu sebeple ekonomisi olduğu yerde sayıyor. Bugün Orta Doğu’da hatta dünya da en büyük tehditlerden biridir Rusya. Eğer Ukrayna düşerse, Rus yanlısı bir rejim Ukrayna’nın başına gelirse dünyayı çok kötü günler bekliyor demektir. Alınan kararı doğru buluyorum. İsrail neyse Rusya da aynısıdır. Türkiye’nin geleceği için Rusya tehdittir. Bakmayın siz son yıllarda bizlerle yakın ilişkiler kurduğuna. Hepsi uyutma bunların. Görüyorum ki işede yaramış. İnsanımızın bir çoğu Rusya’yı bir dost görüyor. Hatta NATO’dan çıkıp Rusya ile ortak olmamızı dahi savunan var.
Çok güzel bir yorum yapmışsınız. Katılıyorum size. 👏
 
Kötü hocam. Ukrayna ile anlaşmamız çok doğru bir karar değil.
Yanlış analmada yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal bu konu. Rusya kırımı resmi olarak topraklarına katarsa sıkıntı. Karadeniz de rusyanın sözü geçer. Bulduğumuz petrolleride adamlar kullanır. Bu konuda bizim bilmediğimiz anlaşmalarda yapmışlardır. Destek veririm ama bana şunu öğret veya şunu taahüt et benzeri. Rusyanın Ukraynayı alması bizim açımızdan çok büyük risk. Rusyanın bir devlet hariç hiçbir devlet ile sınır analaşması yok,, bunun nedeni sınırsız genişleme politikasını izliyor olmaları.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ya bir söz var: Hiç i* i*i ısırır mı? ABD ile Rusya savaşa girer mi?

Ayrıca savaş olsa bile sıcak savaş olmaz. Nükleer silahlar, füzeler, internet saldırıları devreye girer.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı