Hepsine tek tek başka bir pcden windows 10 kurdum. Teker teker bölümleri biçimlendirip sildim ve tekrardan bölüm oluşturdum. Yani hddlerin hepsine format attım. Çünkü virüs dolmuştu hepsinin içine. Şimdide formatladığım hddleri takınca operating system not found yazıyor. Bunun çözümünü anakartı değiştirirsek çözebilir miyiz?
Şöyle anlatayım:
Windows'un boot dosyası, kurduğunuz C partisyonunun dışında, "Sistem Bölümü" olarak adlandırılan ve normal yollarla ulaşamadığınız gizli bir partisyonda tutulur. Windows Boot Manager bu partisyonda saklanır.
Siz disklerin tamamını sıfırlayıp Windows'u ilk kurduğunuz diskin içine "Sistem Bölümü" partisyonu açıldı, ancak ondan sonraki kurduğunuz disklere tekrardan açılmadı çünkü bilgisayara bağlı disklerin birinde halihazırda bir "Sistem Bölümü" mevcut. Windows, bir Boot Manager oluşturmadan kuruluma devam etti.
Ancak Windows'un başlatılması için o partisyona ve içindeki dosyalara ihtiyaç var, yoksa BIOS algılayamaz ve işletim sistemi başlatılamaz.
Yapmanız gereken hepsine tek tek Windows kurmak değil, birine kurduktan sonra o diski diğer disklere klonlamaktı.
Boot Manager'a sahip olan, formatı ilk attığınız diski bulun. Bu diski bağladığınızda sistem açılacak. Sonrasında diğer diskleri de bilgisayara bağlayıp klonlama işlemi yapın. Sorununuz çözülecek. Anakartla ilgili bir sorun değil.