ayalkin
Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben Pyhtonu kendi başına yeni öğrenen biriyim. Yazmış olduğum kod parçasının içinde başka bir dosyayı metin belgesini veya başka bir kodu kullanmak istiyorum. Diyelim ki herhangi bir metin belgesini kodun içine aktarmak istedim. Sizinde bildiğiniz üzere kodla aynı klasörde olduğu sürece direkt ismi ile yolunu yazmadan aktarabiliyorum ama bunu o klasörün bir alt klasörü için yapamıyorum. Sonuçta bu kodları başka arkadaşlarla paylaşıyoruz ve herkesin klasör yolları aynı değil.
Örnek:
C:\Users\........\Desktop\Pyhton\Braw\test.py
Test.py ile çalıştığımızı düşünelim. Braw klasörüne bir alt klasör daha ekleyip içindeki dosyaya dosyanın tam yolunu yazmadan nasıl ulaşabiliriz? Mesela terminalde iken CD komutu mantığı gibi düşünün.
.\Braw\Deneme\metin.txt
".\" Buradan önceki yolu Braw klasörüne kadar Python'un kendisi bulup alt klasörlere nasıl ulaşabilirim?
Biraz uzun ve karışık anlatmış olabilirim o yüzden kusura bakmayın. Bununla ilgili Google da arattığımda bir sonuç bulamadım. Bununla ilgili Türkçe İngilizce fark etmez bir kaynak paylaşsanız bile bana yetecektir şimdiden teşekkür ederim herkese.
Örnek:
C:\Users\........\Desktop\Pyhton\Braw\test.py
Test.py ile çalıştığımızı düşünelim. Braw klasörüne bir alt klasör daha ekleyip içindeki dosyaya dosyanın tam yolunu yazmadan nasıl ulaşabiliriz? Mesela terminalde iken CD komutu mantığı gibi düşünün.
.\Braw\Deneme\metin.txt
".\" Buradan önceki yolu Braw klasörüne kadar Python'un kendisi bulup alt klasörlere nasıl ulaşabilirim?
Python:
t = open ("C:\Users\abc\Desktop\denemeler\text.txt", "r")
#boyle degilde
t = open (".\Desktop\denemeler\text.txt", "r")
#bu veya benzerı bır seyler yapabılırmıyız ?
Biraz uzun ve karışık anlatmış olabilirim o yüzden kusura bakmayın. Bununla ilgili Google da arattığımda bir sonuç bulamadım. Bununla ilgili Türkçe İngilizce fark etmez bir kaynak paylaşsanız bile bana yetecektir şimdiden teşekkür ederim herkese.
Son düzenleme: