Python bilgisi ile gelir elde edilebilir mi?

Makaleler
19
Selam, merak etmeyin programlamaya nereden başlanır demeyeceğim çünkü o aşamayı geçtim. Şimdilik Python'ın çok küçük bir kısmı olan numbers bölümündeyim yani öğrendim bile sayılmaz.
Bunu öğrenme amacım kariyer vb değil, sayısalım kötü olduğu için bu yönde bir meslek seçme gibi bir amacım yok zaten. Öğrenme amacım bilgisayara meraklı olmam ve hep kendi programımı geliştirmek istemem. Fakat şu aralar bu istek düştü ve işe Mali yönden bakmaya başladım. Amacım ufak tefek gelir elde edip kendime bilgisayar bileşenleri almak, sizce Python ile bunu yapabilir miyim? Freelancer, peopleperhour gibi sitelerde Python'a yer var mıdır? Veya inat edip sonuna kadar öğrenirsem ne gibi para kazanabilirim?

Selam, merak etmeyin programlamaya nereden başlanır demeyeceğim çünkü o aşamayı geçtim. Şimdilik Python'ın çok küçük bir kısmı olan numbers bölümündeyim yani öğrendim bile sayılmaz.
Bunu öğrenme amacım kariyer vb değil, sayısalım kötü olduğu için bu yönde bir meslek seçme gibi bir amacım yok zaten. Öğrenme amacım bilgisayara meraklı olmam ve hep kendi programımı geliştirmek istemem. Fakat şu aralar bu istek düştü ve işe Mali yönden bakmaya başladım. Amacım ufak tefek gelir elde edip kendime bilgisayar bileşenleri almak, sizce Python ile bunu yapabilir miyim? Freelancer, peopleperhour gibi sitelerde Python'a yer var mıdır? Veya inat edip sonuna kadar öğrenirsem ne gibi para kazanabilirim?
Yani benim pek fikrim yok ama arkadaşım Bionluk kullanıyor ordan gördüğüm kadarıyla para kazanabilirsin. Alacağın ücret bilgine ve projenin büyüklüğüne göre değişir.

Python veri biliminde kullanılan çok gelişmiş bir dil. Veri bilimi doğrudan yapay zekaya giden bir kapıdır.

Veri biliminde sayısal bilgi çok önemlidir.

Son düzenleme:
Benim bildiğim matematikle doğrudan bağlantılı olmayan bir tane bile bilgisayar teknolojileri/bilimi alanı yok. İsterseniz oyun geliştirin isterseniz Intel/AMD için çip geliştirin. Yani asgari olarak lise seviyesinde sağlam bir matematik bilgisine ihtiyacınız olacak. Ondan sonra yaptığınız işe göre olay değişir. Python genel olarak veri bilimi ve benzeri (görüntü işleme, yapay zeka...) alanlarda kullanılıyor. Bunun sebebi ise çok basit ve basitliğine oranla çok güçlü olması. Yani bir istatistik bilimci de bilgisayar mühendisi de Python koduyla çalışabiliyor. Eğer özellikle uygulama geliştirme, API geliştirme gibi yani son kullanıcıyı ilgilendiren alanlarda bir şeyler yapmak istiyorsanız Python genel olarak çalışmamanız gereken bir dil. Onun yerine alana göre daha düşük seviye (low-level, anlamını araştırınız) ya da seçtiğiniz alanda yaygınca kullanılan bir dilde kendinizi geliştirmeniz daha mantıklı olur.

Öncelikle işin daha çok başındasın, insanların sana para ödemesi için onların yapamayacağı veya çok vaktini alacağı şeyleri yapabilmen gerekiyor. Günümüzde biraz ilgisi olan zaten basit olan şeyleri yapabiliyor. Özellikle ChatGPT ve No Code/Low Code yapılar fiverr’daki iş miktarını çok ciddi düşürdü. Bir de çok gündemde olan bir meslekten bahsediyoruz herkes bu sektöre girmeye çalışıyor, rekabetin olduğu yerde sadece en iyilere iş var. Eğer yaşın küçükse en iyi olmaya bak, eğitimine önem vererek; bilgisayar bilimleri/mühendisliği bölümlerine gir, İngilizceni geliştir. Çünkü rekabet edeceğin kişiler onlar artık. Pandemideki gibi her önüne geleni almıyor şirketler üstüne çıkarma yapıyorlar. Matematik yazılım alanında önemsiz deseler de inanma, yazılımın kendisi analitik bir şekilde problem çözmek. Buna en benzer şeyi matematikte yapıyoruz. Bunu yapamayan biri yazılımda da iyi yerlere gelemez. Bu yazdıklarımı işin içerisine para kazanmayı soktuğun için diyorum, hobi olarak yaptığında tamamen özgürsün zaten ne haddimize bir şey demek. Başarılar

Python kullanarak para kazanabilirsiniz fakat asıl para Python kütüphanelerini kullanmaktadır. Öncelikle alan seçip ona göre kütüphane öğrenebilirsiniz, tavsiyem Python için web otomasyonları veya veri işleme konularında kendinizi geliştirmeniz. Bionluk üzerinde ikisine de oldukça ilgi var.

Web sitelerine bot yazdırmak isteyen sağlam bir kitle var, aynı şekilde yapay zeka ve veri işleme konusunada oldukça talep geliyordu.

Saf Python kullanmanın bence hiçbir mantığı yok, belki algoritma taslağı kurup C de tekrar yazacaksanız işe yarar.

Ben bu işi profesyonel yapmayıp para kazananı görmedim ama müşteri bulunursa neden olmasın. Mesele para ise önce müşteriyi bulmak ona göre geliştirme yapmak gerekiyor.

Kendinize sormanız gereken ilk soru, ben şu yazılımı şurada satarım diyebileceğiniz bir ürün var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı