Çözüldü Python CMD pip3 install komut hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umut efe AL

Hectopat
CMD'den Python'a pip3 install kodu ile bir kütüphane indirmeye çalıştığımda hata alıyorum.

Screen Shot 29.6.2020 at 12.11.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PATH'e eklediniz mi? Daha önce eklememiştiniz.
Görev çubuğuna sağ tıklayıp görev çubuğu ayarları deyin. Orada 6. sırada PowerShell ile değiştir kısmı olması lazım. O seçenek pasif durumda olsun. Başlat'a sağ tıklayıp komut istemi yönetici deyin. Oradaki konumu paylaştığım görseldeki duruma getirin. Sonrasında aşağıdakileri deneyin.
pip install requests
sudo apt-get install python3-pip
python -m ensurepip
@Vavien. Yukarıdaki çözümde son aşamada biz ne yaptık, işin mantığını kavramak açısından soruyorum, anlatabilir misiniz kısaca? Teşekkürler.

Python'un kütüphanesindeki ihtiyacımız olan modüllerimizi indirebilmemiz için pip ile indirebilmemiz gerekiyor fakat Python indirdiğimiz zaman pip hazır şekilde gelmiyor.
pip indirdiğimizde diğer modülleri pip sayesinde indirebilmemize yarıyor.

Şey gibi düşünün bir şirketiniz var fakat sanayilerden mal almanız gerekiyor mal almanız için onları taşıyan bir araç gerekiyor bu gemi olabilir tır olabilir uçakta olabilir. Mal taşıyana pip diyoruz. Çünkü ihtiyacımız olan şeyi şirkete götürüyor ki şirketteki işler yürüsün.

Python'un kütüphanesindeki ihtiyacımız olan modüllerimizi indirebilmemiz için pip ile indirebilmemiz gerekiyor fakat Python indirdiğimiz zaman pip hazır şekilde gelmiyor.
pip indirdiğimizde diğer modülleri pip sayesinde indirebilmemize yarıyor.

Şey gibi düşünün bir şirketiniz var fakat sanayilerden mal almanız gerekiyor mal almanız için onları taşıyan bir araç gerekiyor bu gemi olabilir tır olabilir uçakta olabilir. Mal taşıyana pip diyoruz. Çünkü ihtiyacımız olan şeyi şirkete götürüyor ki şirketteki işler yürüsün.
Çok teşekkür ederim, bir kere daha bu güzide topluluk içinde olmanın ayrıcalığını yaşadım. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı