Çözüldü Python CMD pip3 install komut hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umut efe AL

Hectopat
CMD'den Python'a pip3 install kodu ile bir kütüphane indirmeye çalıştığımda hata alıyorum.

Screen Shot 29.6.2020 at 12.11.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PATH'e eklediniz mi? Daha önce eklememiştiniz.
Görev çubuğuna sağ tıklayıp görev çubuğu ayarları deyin. Orada 6. sırada PowerShell ile değiştir kısmı olması lazım. O seçenek pasif durumda olsun. Başlat'a sağ tıklayıp komut istemi yönetici deyin. Oradaki konumu paylaştığım görseldeki duruma getirin. Sonrasında aşağıdakileri deneyin.
pip install requests
sudo apt-get install python3-pip
python -m ensurepip
@umut efe AL Başlata sağ tıkla. Komut İstemi (Yönetici) ya da orada PowerShell olur ona tıkla. Oraya tırnak içindekini yaz sadece. Başka bir şey yazma. Tırnak içindeki şey: "pip install requests". Sonrasında aşağıdaki görüntü ile karşılaş.

Ek olarak daha önce de demiştim. Kullanıcı adınız kimsenin umurunda değil. Harcadığınız zamana yazık.

Ekran Görüntüsü (4409).png

@umut efe AL Başlata sağ tıkla. Komut İstemi (Yönetici) ya da orada PowerShell olur ona tıkla. Oraya tırnak içindekini yaz sadece. Başka bir şey yazma. Tırnak içindeki şey: "pip install requests". Sonrasında aşağıdaki görüntü ile karşılaş.

Ek olarak daha önce de demiştim. Kullanıcı adınız kimsenin umurunda değil. Harcadığınız zamana yazık.

Yine aynısı çıktı.

Görev çubuğuna sağ tıklayıp görev çubuğu ayarları deyin. Orada 6. sırada PowerShell ile değiştir kısmı olması lazım. O seçenek pasif durumda olsun. Başlat'a sağ tıklayıp komut istemi yönetici deyin. Oradaki konumu paylaştığım görseldeki duruma getirin. Sonrasında aşağıdakileri deneyin.
pip install requests
python -m ensurepip

Çözüm
pip install requests
python -m ensurepip

Teşekkür ederim sizin sayenizde çözdüm en alttaki kodu denyince pip komutunu indirdi teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı