Python hesap makinesi nasıl yapılır?

selimtti

Decipat
Yer
Beyazsaray
Normal hesap makinesi yapabiliyorum biraz biraz. Okulda eğer güzel bir proje yapabilirsem 3 sözlüme en kötü ihtimalle 85 girilecek. Aklımdaki proje şu;

-Başlata basınca bir pencere açılsın,
-Butonlarda hangi işlemi yapmak istediğimizi seçelim,
-İşlemi yapsın,
-Yanlış işleme girdiğimizde geri dönmeye yönelik bir buton olsun,
-çıkmak için buton olsun.

Biliyorum bir hesap makinesi için fazla kompleks bir istek kümesi bunlar fakat atölye notum 50. Sözlümü yüksek tutmam gerekiyor. Böyle bir projeyi Python ile yapabilir miyim? Yapamazsam, hangi diller uygundur benim için?

Bunun için tkinter var laptobum yanımda olsa fikir vermesi açısından kodlarını atardım.
Python ile GUI işleri yapılmaz bu arada ne tkinter ne PyQt5.

@Dubreuil @Silinen üye @450909

Visual Stuido ile C# üzerinden yapmaya karar verdim. Zor gibi durmuyor. Sadece biraz dili kabaca öğrenme sürecim olacak. Şimdiden bana kolay gelsin. Teşekkür ederim fikirleriniz için. Python ile pencere cidden uğraştırıcı olacaktı. Tekrardan teşekkür ederim.

@Dubreuil @Silinen üye @450909

Visual stuido ile C# üzerinden yapmaya karar verdim. Zor gibi durmuyor. Sadece biraz dili kabaca öğrenme sürecim olacak. Şimdiden bana kolay gelsin. Teşekkür ederim fikirleriniz için. Python ile pencere cidden uğraştırıcı olacaktı. Tekrardan teşekkür ederim.

Dilleride o kadar gözünüzde abartmayın hocam.
Öğrenmeniz gerekenler: Değişkenler, if else yapisi, döngüler, fonksiyonlar. Her dilin yapisi aynidir.

GUI ve Python işkencedir genel olarak. Ama basit programlarda üzmeyecektir.

C# olur gibi bence. GUI açısından C# daha basit. Ama Python ile de yaparsın. Tkinter işini görür ama uğraşırsın. C# ile daha basit kavrasan 10 dk'lık iş
VS'nin görsel tasarım aracı olmazsa yine aynı. Arkadaş kesinlikle Python kullanacaksa kulandığı IDE'ye kuracağı basit bir görsel tasarım paketinden de yararlanabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı