Python ile grafik arayüzü için kütüphane önerisi

222744

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
5
Yaklaşık iki aydır falan Python ile uğraşıyorum. Daha yolun çok başındayım anca if elselere kadar geldim.
Dün (ve çeşitli sebeplerden ötürü bugün) GTK kurmaya çalıştım Windows için, Gtk'yi kurdum fakat Python görmedi ve kaynak çok az olduğu için sildim.

Asıl soruya geleyim, ben ne öğreneyim? :D
Gtk mı, Qt mi, Tkinter mı, wxPython mu ya da başkası mı?
Qt düşünmüştüm aslında ama sanırım paralı.
Son not olarak yalap şap bilgim var fakat neresi doğrudur neresi yanlıştır bilmediğim için hiç bilmiyormuşum gibi anlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Qt. Diğerlerine göre daha gelişmiş.
Peki dediğim gibi Qt paralı mı ya da hangi durumlarda lisans ücreti ödemem gerekli?

Reddit'de bir arkadaş böyle diyor doğru mudur?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Peki dediğim gibi Qt paralı mı ya da hangi durumlarda lisans ücreti ödemem gerekli?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Qt'nin Python için grafik arayüzü modülü ücretsizdir. En azından ben birkaç ay önce ücretsiz yükleyip kullanmıştım.

pip install PyQt5 komutu ile PyQT5'i kurup kullanabilir, ayrıca Qt Designer programıyla da arayüz tasarımı yapabilirsiniz. Size de sadece back-end kısmını kodlamak kalır.

Qt Designer programıyla da arayüz tasarımı yapabilirsiniz. Size de sadece back-end kısmını kodlamak kalır.
Mevzu da o zaten benim için, ayrıyetten bir de grafik kütüphanesi öğrenmek yerine işlerimi hem daha rahat hem de daha güzel yapabileceğim Qt'yi kullanarak yapmak. Şu anda arkadaş iniyor eve FBI baskını gelirse iletirim :D

Henüz başlangıç seviyesindeyseniz ve kompleks bir program yapmayacaksanız Tkinter kullanabilirsiniz. Ancak Tkinter ile yapabilecekleriniz Qt'ye göre çok daha kısıtlıdır ve ilerisi için yeterli olmayabilir.

Ücretsizdir. Bir de başlangıç için Tkinter daha iyi olabilir, ama daha az işlevi var.

Henüz başlangıç seviyesindeyseniz ve kompleks bir program yapmayacaksanız Tkinter kullanabilirsiniz. Ancak Tkinter ile yapabilecekleriniz Qt'ye göre çok daha kısıtlıdır ve ilerisi için yeterli olmayabilir.
Evet çok başlardayım mesela dün daha yeni if else elif kalıplarını öğrendim :D
Benimkisi biraz da heves ve ileriyi düşünme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı