Python ile işletim sistemi nasıl yapılır?

WhiteAngel98

Picopat
Daha fazla  
Ben sadece Python ile eğlencesine masaüstü olacak bir işletim sistemi gibi bir şey yapmak istiyorum. Nasıl olabilir?

Ben sadece Python ile eğlencesine masaüstü olacak bir işletim sistemi gibi bir şey yapmak istiyorum. Nasıl olabilir?

Sanal makineye sahip misiniz? Ayrıca Python ile sadece yazılı bir işletim sistemi yaparsınız GUI'li bir işletim sistemi yapmak Python'dan neredeyse imkansız.

İşletim sistemi eğlencesine yapılacak bir şey değil. Linux çekirdeğinin üzerine dağıtım yapmak bile aşırı zorken "Eğlencesine Python'dan işletim sistemi yazayım." düşüncesi saçma.

Son düzenleme:
Terminal gibi gözüken bir işletim sistemi belki 3-4 yıllık emek sonucu yazabilirsin.

PyQT/Pyside ile basit bir arayüz hazırlayın. Boot to QT gibi araçlarla basit çekirdekle doğrudan uygulamayı başlatın. Tabi ki de işletim sistemi yazmış olmayacaksınız ama en azından o hissi yaşatabilir. Bunun ağır bir cümle olacağını bilerek özür diliyorum, eğer eğlencesine işletim sistemi yazabilecek seviyede olsaydınız emin olun forumda konusunu bile açma ihtiyacı duymazdınız. Python'u geçtim, Rust gibi diller tamamen bu alana giremedi hala.

İşletim sistemi yapmak ciddi iştir

Koskoca şirketler çalışıyor OS için sen tek başına ne yapmayı hedefliyorsun ki? GUI olmayan basic biseyin çekirdeğini yazman bile imkansıza yakın. Yanlış anlama ama onu tek başına yapabilecek adamın burada işi olmaz zaten.

Tamam özür dilerim.

Arkadaşlar sizce şuan sıkıntı işletim sistemi yazmanın zorluğu mu? Python diyor.

Ama kastettiği şey tam bir işletim sistemi değil sadece görünüm galiba değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…