Python ile işletim sistemi nasıl yapılır?

Olay, o arkadaşın bunu söylemesi değil tam olarak; konu sahibinin, konuyu açarken "sadece tasarım amaçlı olacak" ifadesini belirtmiş olsaydı, kimse dalga geçmeyecekti. Ama, konu Windows gibi koskocaman bir işletim sistemini Python'da yaratmaya gelince, bu durum insana çok komik geliyor. Zaten, esprili bir şekilde bu işin olmayacağını söylemek de saldırıya girmiyor. Eğer bir kısmı yanlış bulduysan, bunu o kişilere hakaret etmeden belirt.

Tamam yanlış yazdım da şu an da tartışmaya gerek yok ben zaten cevabımı aldım.

Java ile oluyorsa, Python ile de olur. Ama bir tek Python ile olmaz. Modern Linux'ta Python sistemin ayrılmaz bir parçası. Windows'ta .NetFramework olduğu gibi.

İşletim sistemi bir sürü parçadan oluşuyor. Görsel bölümlerin kullanıcı ile iletişime geçen bölümleri, ayar dosyaları, bağlantı ve iletişim arayüzleri gibi şeyler rahat Python ile yapılabilir.

Olay, o arkadaşın bunu söylemesi değil tam olarak; konu sahibinin, konuyu açarken "sadece tasarım amaçlı olacak" ifadesini belirtmiş olsaydı, kimse dalga geçmeyecekti. Ama, konu Windows gibi koskocaman bir işletim sistemini Python'da yaratmaya gelince, bu durum insana çok komik geliyor. Zaten, esprili bir şekilde bu işin olmayacağını söylemek de saldırıya girmiyor. Eğer bir kısmı yanlış bulduysan, bunu o kişilere hakaret etmeden belirt.

Tamam peki hatamı kabul ediyorum yanlış yazdım evet ama niye düzgün bir şekilde yanlış yazmışsın demek yerine dalga geçiyorsunuz?

Hacı en başta söylediğin şeye cevap yazdım zaten sen niye aynı soruyu tekrar soruyorsun. Olay basit, arkadaş yapmak istediği şeyi düzgün belirtememiş (Forumdaki konu açan insanların %90'ı gibi) ama kurduğu cümleden kastettiğiniz anlam çıkmaz, çıkamaz, mümkünatı yok. Senin bunu anlayabilmen "Sadece tasarım amaçlı" demesine bağlı değil önemli olan senin "%100 çalışan bir işletim" anlamaman gerektiği ondan sonrasını adama insan gibi sorman gerekiyor zaten.

Ayrıca ben nasıl onlara hakaret etmiş oluyorum çok merak ettim kardeşim. Adamlarınki normal sohbet muhabbet birisi ciddileşince hakaret mi oluyor? Konu sahibinin sizden beklediği eğlence falan mı? Konu sahibine saygı duyacaksın beğenmediysen olayı basit yorum yapmayacaksın.
Tartışmaya gerek yok, ama ciddileşmek demek hakaret etmek anlamına gelmez. Daha kibar bir dil ile belirtebilirdin, onu söylemeye çalışıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı