Python ile nasıl para kazanılır?

mkataturk

Hectopat
Makaleler
1
Profesyonel değilim ancak Python bilgim mevcut. Nasıl para kazanırım? Bu arada yaşım 18 altı olduğundan freelancer olarak çalış demeyin lütfen. Bazıları Discord bot yazıyormuş ama kimse almaz diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne botu mesela? Bot satışını nereden yapacağım?

Telegram Core yapısını öğren, Telegram için robot ve userbot yapabilirsin. Bağış için yer de koyarsan, bizim beleşçiler dışında yabancılar bağış atabilir sana. Tabii bunun için önce güzel ve işlevsel bir ürün yapmalısın.

Satmayacaksın. Çünkü Telegram'da olan çoğu bot açık kaynaklı ve ücretsiz.
Kapalı kaynak olup, en fazla kullanılan tek bot var bildiğim. O MissRoseBot. Alternatifleri berbat diye, en fazla o kullanılıyor.

Discord botları direkt satılmıyor. Satılıyorsa da ben görmedim. Botunuzu sunucularda kullandırarak bazı özellikler için botun gelişmiş bir sürümünü satın aldırmayı şart koşarak kazanıyorlar.

Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bu başlıkla yeni karşılaştım. Yazılımdan para kazanabilmek için bir yazılım şirketinde çalışmanız ya da kendi özgün yazılımızı yapmanız ve şirketleşmeniz gerekir. Bu şirketlerin ne tür yazılımlar üretip para kazandığını araştırabilirsiniz. En basitinden bir ön muhasebe, bir market kasası otomasyonu (dokunmatik ekran için) yapabilirsin. Artık android üzerinde ki aplikasyonlar ön planda. Belki bunun üzerinden birşeyler yapabilirsin. Bende yıllar önce kendi çabamla HTML, CSS ile başlamış ve güzel temalar yapmıştım. Sonra PHP denemek istedim ama internette o zaman için kısıtlı kaynak vardı ve tıkandım. Bunun için cebimden biraz para harcamam ve eğitim almam gerekiyordu. Bazı kişisel sorunlar nedeniyle devam edemedim. Yazılımcı olmak isteyen arkadaşların bolca zamana, sabıra ve deneyime ihtiyacı olacak. Herkese saygılar...

Merhaba mesela bir bot yaptın o botu nerede sattın veya nereden iş buldun
r10.net üyeliği açabilirsen ve bot'un başkalarının işine yarayacaksa satarsın.
İşleri de önce r10.net'ten buluyordum, daha sonra Discord sunucularından dolarla yabancılara iş yapmaya başladım.

Hocam merhabalar :D 2022 yılından yazıyorum :D 4 yıl geçmiş ancak siz hangi yöntemi kullanıyorsunuz
Konu tarihini yanlış gördünüz galiba hocam 4 yıl geçmesine daha çok var :D
Yazdığım yöntemler hala geçerlidir. İlk işleriniz için r10.net'i daha ileri seviye işler için Discord'daki programlama sunucularını araştırabilirsiniz. Portföy oluşturmayı da unutmayın bu arada.

Yazdığım yöntemler hala geçerlidir. İlk işleriniz için r10.net'i daha ileri seviye işler için Discord'daki programlama sunucularını araştırabilirsiniz. Portföy oluşturmayı da unutmayın bu arada.

Eywallah sağ olasınız hocam

Aman hocam :D ben katılım tarihinize bakmışım :D

Freelancer olarak neden çalışamayacağını çok anlamadım. Kendi adıma konuşursam ben henüz 18 olmamışken freelance işlerimden kazandığım ödemeleri babamın hesabına alıyordum. Ailenle konuşursan bu halledilecek bir şey bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı