Python ile yapılan Kim Milyoner Olmak İster oyunu

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
YKS Öğrencisi
Oynamadan önce bilmeniz gerekenler:
  • Oynamak için pygame ve python yüklü olması gerekmektedir
  • Soruların cevapları ekrana tıklayınca teker teker belirir
  • ESC tuşuyla intro'yu atlayabilir, oyun içinde basarsanız oyundan çıkabilirsiniz
  • Cevap verdikten sonra yine ekrana basmalısınız ki cevap görünsün
  • Şu anlık yalnızca 50:50 jokeri bulunmaktadır
  • İçerisindeki sorular Felsefe ile alakalıdır.
  • İçindeki .bat dosyalarını çalıştırmanıza gerek yok python kurduktan sonra terminale pip install pygame yazmanız yeterli
  • Oyunu açmak için main.py'e sağ tıklayıp Edit with IDLE, ardından F5 tuşuyla veya Run > Run module ile çalıştırabilirsiniz
Oyunu buradan zip olarak indirebilirsiniz.
VirusTotal Sonucu

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok hoşuma gitti. Hazırlayanlar kısmı neden boş?🤔

Ek olarak benden kaynaklı hata mı bilmiyorum ama sanki slayt gösterisiymiş gibi ben ekrana tıklamadan diğer şıklar gelmiyor.

2. ek ise önerim olacak. Skor tablosu eklenmesi güzel olur, kaç soru kaldığı görülebilmiş olur.
1740258186403.png

Hazırlayanlar kısmı neden boş?

Henüz ekleyemedik maalesef.

Ek olarak benden kaynaklı hata mı bilmiyorum ama sanki slayt gösterisiymiş gibi ben ekrana tıklamadan diğer şıklar gelmiyor.

En başta belirttiğim gibi. Tıklamanız gerek. Bunun nedeni de bunun bir ödev olması ve burada sunucu benim. Ben soruyu okuduktan sonra ekrana tıklayacağım ve şıklar gelecek. Ben de teker teker bir sunucu gibi okuyacağım. Ve cevap verildikten sonra gerilimi artırmak için istediğim kadar bekletip tıkladığımda gelmesini sağlıyorum :D

2. ek ise önerim olacak. Skor tablosu eklenmesi güzel olur, kaç soru kaldığı görülebilmiş olur.

Onları yapacağız. Para tablosu ekleyeceğiz ve sağ üstten gelecek daha sonra zorluk seviyelerini ayarlayacağız daha işimiz var.

En başta belirttiğim gibi. Tıklamanız gerek. Bunun nedeni de bunun bir ödev olması ve burada sunucu benim. Ben soruyu okuduktan sonra ekrana tıklayacağım ve şıklar gelecek. Ben de teker teker bir sunucu gibi okuyacağım. Ve cevap verildikten sonra gerilimi artırmak için istediğim kadar bekletip tıkladığımda gelmesini sağlıyorum :D
Çok güzel planlanmış bir durum. Böyle düşünmemiştim. İyiymiş. 😅

@tempestian hocam bu arada baştaki intro kasıyor mu? Mac'te kasmıyor fakat tahtada denediğimde çok kasıyordu. Onun için videoyu toplam 514 fotoğrafa çevirmek zorunda kaldım.

@tempestian hocam bu arada baştaki intro kasıyor mu? Mac'te kasmıyor fakat tahtada denediğimde çok kasıyordu. Onun için videoyu toplam 514 fotoğrafa çevirmek zorunda kaldım.
En ufak kasma yok. Sadece pikseller gözümü ağrıtıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı