Mahir Çınar Girgin
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Bir türlü import edemedim internetten araştırdığımda birçok kişi CMD üzerinden yapıyor fakat ben yaptığımda öyle bir komutun oladığı ile alakalı bir hata alıyorum Python'un üzerinden yaptığımda ise kendi sitesinde yazdığım kodları traceback başlığı altında hata olarak belirtiyor.
Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\hakan\PycharmProjects\pythonProject1\main.py", line 3, in <module>
Wb = load_workbook("isimler. Xlsx")
File "D:\pyton\lib\site-packages\openpyxl\reader\excel.py", line 315, in load_workbook.
Reader = excelreader(filename, read_only, keep_vba,
File "D:\pyton\lib\site-packages\openpyxl\reader\excel.py", line 124, in __init__.
Self. Archive = _validate_archive(FN)
File "D:\pyton\lib\site-packages\openpyxl\reader\excel.py", line 96, in _validate_archive.
Archive = zipfile(filename, 'r')
File "C:\Users\hakan\AppData\Local\Programs\Python\Python310\lib\zipfile.py", line 1249, in __init__.
Self. Fp = IO. Open(file, filemode)
Filenotfounderror: [Errno 2] no such file or directory: 'isimler. Xlsx'.
From openpyxl import workbook, load_workbook.
Kütüphaneyi indirdikten sonra yaptığım yeni projede bunu yazdım.
Bu kütüphaneleri çok iyi bildiğimi söyleyemem fakat gözüme ilk çarpan şey Workbook oldu. openpyxl kütüphanesi içerisindeki Workbook importu büyük harfle başlıyor. Yani importlarınız şu şekilde olmalı;
Kod:
from openpyxl import Workbook, load_workbook
Ayrıca Python'ı CMD üzerinde kullanmak istiyorsanız C sürücüsüne yani işletim sisteminin bulunduğu diske kurmalısınız ve kurulumda Add Python (sürüm) to PATH seçeneğini işaretlemelisiniz.
CMD'de yapılan işlemleri kullandığınız IDE'nin terminalinde de yapabilirsiniz aslında.
Kod:
pip install openpyxl
Eğer Spyder IDE kullanıyorsanız;
Kod:
!pip install openpyxl
Ayrıyeten Python, dosyanızı bulamamış.
isimler.xlss
dosyası yazdığınız kodların kayıtlı olduğu klasör içerisinde bulunmalıdır ve yazımı doğru olmalıdır. Siz sanırım yazımında hata yapmışsınız. Lütfen 3. satırı bununla değiştirin;
Python:
Wb = load_workbook("isimler.xlsx")
Son olarak belirtmek isterim ki Python büyük-küçük harf ayrımına dikkat eden bir programlama dilidir. Mesela yukarıda
Wb
olarak tanımladığınız dosya açma işlemini alt satırda wb
olarak kullanamazsınız. Buna da dikkat etmenizde fayda var.