Python komutundaki hata nasıl çözülür?

sıfırdan başladığım için hiçbirşey bilmiyorum ama bakıyım yinede
Python yüklerken add python to path seçeneğini işaretlememişsin büyük ihtimalle, sorun bundan kaynaklı da olabilir.

Python yüklerken add python to path seçeneğini işaretlememişsin büyük ihtimalle, sorun bundan kaynaklı da olabilir.
Hayir, hatayi incelersen kullanici adini bile yazamamis, ustteki arkadasin dedigi gibi:
Verdiği hataya bile yazamamış kullanıcı adınızı. Kullanıcılar klasöründe kendi kafasına göre Türkçe karakter içermeyen bir isim yazmaya çalışmış bile olabilir.

Kesin olarak evet diyemem ama kullanıcı adınız yüzünden python çalıştıracak exe'yi bulamıyor gibi.

özellikle işaretledim onu hatta silip ona dikkat ederek bidaha yükledim ama aynı şimdide kullanıcı adını değiştirdim ama hala eski ad gözüküyor
CMD üzerinden çalıştırmayı dener misiniz dosyayı? Eğer olmazsa Python'ı tekrar başka bir diske kurarsınız. Veya belki varsa D diskinde düzgün klasör ismiyle virtualenv kullanmak çözüm olabilir.

Bu adımları deneyin. Windows 10 kullandığınızı umuyorum. Windows 11 kullanıyorsanız da deneyebilirsiniz. Oluyorsa konuya not düşerseniz sevinirim.

Bu adımları deneyin. Windows 10 kullandığınızı umuyorum. Windows 11 kullanıyorsanız da deneyebilirsiniz. Oluyorsa konuya not düşerseniz sevinirim.
1645818352569.png
kodu yazıyorum byle oluyor

CMD'yi yönetici olarak başlatın diyor. Siz başlatıp kullanıcı klasörünüze gitmişsiniz. Hata bundan kaynaklanıyor olabilir. system32 klasörüne gidin.
hersey yaptım admin oturumundan çıkamıyorum sanırım ilk adımı yapıp çıkmam gerekiyor onuda denedim olmadı
herseyi yaptım şifreyi kabul etmiyor

Dosya Ekleri

• 16458195277076787182604826124243.jpg
    16458195277076787182604826124243.jpg
    65,6 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı