Python mobilde nasıl çalışıyor?

Arsen Lüpen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Geliştirdiğim projelerde ön yüzde React ve React Native kullanmaktayım; ancak backend tarafında PHP ile çalışıyorum. Fakat yeni bir dil öğrenme ihtiyacı hissettim ve tercihim Python oldu. Ancak Python'ın yavaş çalıştığına dair bilgiler edindim, bu durum beni düşündürdü.

Araştırmalarım sonucunda, büyük ölçekli platformlarının (örneğin Instagram, YouTube, Pinterest) Python kullanarak geliştirildiğini öğrendim. Ancak, Python'ın Android ile uyumsuz olduğu ve performans konusunda Java'ya göre geride kaldığına dair bazı bilgilere de ulaştım.

Özellikle mobil uygulama geliştirmeyi düşündüğümde, Python'ın Android ile uyumsuzluğu beni endişelendiriyor. iOS tarafında ise detaylı bilgi sahibi değilim.

Bu noktada, hem web sayfası geliştirmek hem de mobil uygulama yapmak için hem Android hem de iOS platformlarında uyumlu bir dil arayışında olduğumu söyleyebilirim. İki dünyada da etkili olacak bir dil bulmak benim için önemli.

Şu an için, iki dil arasında tercih yapmayı istiyorum. Ancak, demeyin bana tek dil olmaz diye. Ben zaten ömrümün sonuna kadar tek dil bileceğim demiyorum. Node.js biliyorum, PHP biliyorum ama hiçbirinde ileri seviye değilim. O yüzden bir dil seçip o dilde kendimi geliştirmek istiyorum. İleride ihtiyacım olduğunda ya da seçtiğim dil yeterli gelmediğinde tabii ki de başka teknolojilere de bakarım. Bu noktada, sizin önerilerinizi almak istiyorum. Hangi dil, web ve mobil geliştirme konularında benim için daha uygun olabilir? Bu kararı daha sağlıklı bir şekilde verebilmem için yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkür ederim.

Şimdi, verdiğin platformlar çok çok büyük projeler. Bu projelerde tek bir sistem kullanılmıyordur. Bu tip projelerde birçok ekip çalışır. Bu ekipler kendi bildiği ve aşina olduğu dili seçebiliyorlar. Biri python ile geliştirirken diğeri go, kotlin vs seçebilir. Android ve ios ekipleri apayrıdır. Onlar native kullanıyordur. Java&Kotlin - Swift&ObjectiveC.
Python front tarafında yer almaz. En kötü AI geliştirirken model oluşturup bunu diğer dillerde import edebiliyorsun. Tenseflow da yapılabiliyor mesela.

Yukarıdaki yanlış anlaşılan konuyu aydınlattığımı düşünüyorum. O platformlarda sadece Python kullanılmıyor yani.

Bu noktada, hem web sayfası geliştirmek hem de mobil uygulama yapmak için hem Android hem de iOS platformlarında uyumlu bir dil arayışında olduğumu söyleyebilirim. İki dünyada da etkili olacak bir dil bulmak benim için önemli.
React, React Native veya flutter üzerinden devam edebilirsin. Yeri gelir kotlin&Swift yani native de kullanırsın, yeri gelir C++ da yazarsın. Farketmez.

Nodejs biliyorsan JavasSript üzerinden ilerleyebilirsin. Buradan yol al. CLI, API, Web, Mobile yazarsın sorun olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı