Python mu, C# mı?

Ali Esalet

Decapat
Daha fazla  
Ben Python öğrenmeye başlamıştım fakat okul dolayısıyla TEKNOFEST'e kayıt oldum. Bir oyun geliştireceğiz ve bende bu takımdayım. Ben Python öğrenmeye devam edip ona göre mi oyun yapsam iyi olur yoksa C# baştan başlayıp öğrenip Unity de oyun yapsam iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Python'u ne kadar öğrendin?
Python decvam etsem gene python ile oyun yapabilirmiyim?

Oyun için C# ve Unity daha uygun olur.

Unreal de tavsiye ediyorlar arkadaşlarım Unreal ile yapalım diyor sence ne yapim Python'la da galiba oyun yapılıyormuş sence yapabilir miyim?

Oyun için C# ve Unity daha uygun olur.

Unreal de tavsiye ediyorlar arkadaşlarım Unreal ile yapalım diyor sence ne yapim Python'la da galiba oyun yapılıyormuş sence yapabilir miyim?

Basit 2D bir oyunsa Unity ile yapabilirsiniz. Python ile yapmak için PyGame gibi kütüphaneler kullanmanız gerek. Unreal Engine, Unity'den biraz daha zordur. 3D ağır grafikli bir oyun yapacaksanız değerlendirebilirsiniz.

Unity kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Python ve oyun çok zıt şeyler. C#'a yönelmenizi tavsiye ederdim ancak süre kısıtlı gibi görünüyor. Eğer ki en fazla 1 ay içerisinde C#'ı kavrayabileceğinizi düşünüyorsanız C# daha mantıklı. Eğer süre yetmez diyorsanız PyGame gibi işlevsiz kütüphaneler arasında boğulmak zorunda kalabilirsiniz.

C# öğrenmeye karar verdiyseniz oyun motoru olarak Unity kullanmanızı tavsiye ederim. Temel programcılık bilgisine sahip biri diğer oyun motorlarına nazaran(UE, CryE vs. arasında) Unity'i daha kolay kavrayabilir.

Python ve oyun çok zıt şeyler. C#'a yönelmenizi tavsiye ederdim ancak süre kısıtlı gibi görünüyor. Eğer ki en fazla 1 ay içerisinde C#'ı kavrayabileceğinizi düşünüyorsanız C# daha mantıklı. Eğer süre yetmez diyorsanız pygame gibi işlevsiz kütüphaneler arasında boğulmak zorunda kalabilirsiniz.

C# öğrenmeye karar verdiyseniz oyun motoru olarak Unity kullanmanızı tavsiye ederim. Temel programcılık bilgisine sahip biri diğer oyun motorlarına nazaran(ue, Crye vs. arasında) Unity'i daha kolay kavrayabilir.

Python'dan C# kullanıma geçmek kolay mıdır peki yani Python öğrensem sonra C# öğrenmeye başlasam kolay kavrayabilir miyim?

Python ve oyun çok zıt şeyler. C#'a yönelmenizi tavsiye ederdim ancak süre kısıtlı gibi görünüyor. Eğer ki en fazla 1 ay içerisinde C#'ı kavrayabileceğinizi düşünüyorsanız C# daha mantıklı. Eğer süre yetmez diyorsanız pygame gibi işlevsiz kütüphaneler arasında boğulmak zorunda kalabilirsiniz.

C# öğrenmeye karar verdiyseniz oyun motoru olarak Unity kullanmanızı tavsiye ederim. Temel programcılık bilgisine sahip biri diğer oyun motorlarına nazaran(ue, Crye vs. arasında) Unity'i daha kolay kavrayabilir.

Ya da C# öğrenip Python'a geçmek kolay olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı