Python ondalıklı sayılarda en büyüğü bulan kod

Makaleler
1
Yer
Antalya
Python'da klavyeden girilen n adet sayıdan en büyük ondalıklı sayıyı bulan kodu (float) yazmam gerek. Yardımcı olur musunuz? Bayağı uğraştım ama yapamadım.

20191011_214441.jpg

adet = int(input("")) şeklinde olucak.
for a in range(0,adet) olması gerekiyor diye biliyorum. (1,adet+1) olarak olduğunda aynı kapıya çıkıyor fakat işlem uzuyor.
Onun dışında epey yerde hata var gibi duruyor. Test etme imkanım yok şuan için kodu bir şey diyemeyeceğim.
Birde sayaç tanımlanmamış ama kullanılıyor.

Son düzenleme:
adet = int(input("")) şeklinde olucak.
for a in range(0,adet) olması gerekiyor diye biliyorum. (1,adet+1) olarak olduğunda aynı kapıya çıkıyor fakat işlem uzuyor.
Onun dışında epey yerde hata var gibi duruyor. Test etme imkanım yok şuan için kodu bir şey diyemeyeceğim.
Birde sayaç tanımlanmamış ama kullanılıyor.
İnt demişsin fakat int tam sayı demek ben ondalıklı sayı diyorum.

İnt demişsin fakat int tam sayı demek ben ondalıklı sayı diyorum.
Orada kullanıcıdan kaç adet sayı alacağını giriyorsun. Onun ondalıklı sayı olmasını gerektirecek bir şey göremiyorum onu geçtim kodun geri kalanı epey yanlış zaten.

Orada kullanıcıdan kaç adet sayı alacağını giriyorsun. Onun ondalıklı sayı olmasını gerektirecek bir şey göremiyorum onu geçtim kodun geri kalanı epey yanlış zaten.
Doğru olsa zaten burda yardım istemezdim.Float yazdım int yazılması gerek yere float ondalıklı yapmak için kullanılmıyor mu ben mi yanlış biliyorum?

Doğru olsa zaten burda yardım istemezdim.Float yazdım int yazılması gerek yere float ondalıklı yapmak için kullanılmıyor mu ben mi yanlış biliyorum?
Float = ondalıklı sayı için kullanılıyor ama şöyle bir sıkıntınız var. Kullanıcıya siz "kaç adet sayı girilecek" diyorsunuz ordan gelen değer string oluyor. For döngüsüne girerken kullandığımız verinin integer türünde olması gerekiyor. O yüzden yukarıda bir dönüştürme işlemi yaptık. İlk satırda dediğim düzenlemeyi yapın kodu çalıştırıp tekrar atın diğer hataya geçelim.

Float = ondalıklı sayı için kullanılıyor ama şöyle bir sıkıntınız var. Kullanıcıya siz "kaç adet sayı girilecek" diyorsunuz ordan gelen değer string oluyor. For döngüsüne girerken kullandığımız verinin integer türünde olması gerekiyor. O yüzden yukarıda bir dönüştürme işlemi yaptık. İlk satırda dediğim düzenlemeyi yapın kodu çalıştırıp tekrar atın diğer hataya geçelim.
Teşekkürler ilk satırı düzelttiksen sonra halloldu hatamı da anladım.
1570822180792-1110373937.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı