Python vs C#

ydi0101

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci 12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12450H 2.00 GHz
Takılı RAM 16,0 GB (kullanılabilir: 15,7 GB)
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
GPU İntel UHD Graphics
Yazılım öğrenmek istiyorum, birazcık Python bilgim var ama internetten baktığımda hep konsol uygulaması oluyor. Chrome gibi konsol uygulaması olmayanları nasıl yapıyorlar ve hangi dilden devam etmeliyim: Python mı yoksa C# mı?

Yazılım öğrenmek istiyorum, birazcık Python bilgim var ama internetten baktığımda hep konsol uygulaması oluyor. Chrome gibi konsol uygulaması olmayanları nasıl yapıyorlar ve hangi dilden devam etmeliyim: Python mı yoksa C# mı?

Hocam C dillerin atası diyebilirim C ile başlarsanız mantığını anlayıp diğerlerini de yaparsınız pratiklerle.

"Chrome gibi konsol uygulaması olmayanlar"a GUI uygulaması deniyor. Hangi dili öğrenirseniz öğrenin, arayüz tasarlamak için o dilin sunduğu GUI framework'lerini öğrenmeniz gerekiyor. Mesela eğer C# öğrenirim diyorsanız WinForms, WPF veya WinUI öğrenmeniz gerekirken Python söz konusu olduğunda Qt veya Tkinter öğrenmeniz gerekir. Burada asıl yapmanız gereken seçim, dili öğrenip hangi alana doğru gelişmek istediğiniz. İlk kendinize hedef çizmeniz gerekiyor.

Burada asıl yapmanız gereken seçim, dili öğrenip hangi alana doğru gelişmek istediğiniz. İlk kendinize hedef çizmeniz gerekiyor.
Dediklerinize katılıyorum. Direk yazılım dilini önerenler var. Tamam, yardımcı olmak istiyorlar ama bana göre hatalı. Sadece hobi derlerse Python öneririm elbette kolay olduğu için.

Dediklerinize katılıyorum. Direk yazılım dilini önerenler var. Tamam, yardımcı olmak istiyorlar ama bana göre hatalı. Sadece hobi derlerse Python öneririm elbette kolay olduğu için.
hocam program yapmak için
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu kanaldan öğrenmeye başladım (bu arada tabiki biliyorum bu kadar kısa sürede öğrenilmiyeceğini. Sadece temel şeyleri öğretiyor sanırım bu video)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı