Python vs C#

Emrullahka55

Hectopat
Merhaba,
Front-End tarafında kendimi geliştiriyorum. Back-End olarak bir karar vermem gerekiyor, aklımda 2 tane yazılım dili var biri C# diğeri de Python. Sizler açısında hangisini öğrenmem daha mantıklı olur? Sizler açısından geleceğe yönelik hangisini seçmem gerekir? Bu seçtiğim dil üzerinden kariyerimi ilerleteceğim.

Ek: Özellikle otomasyon uygulaması yapmak istiyorum.

Teşekkür ederim, yaş 25 oldu umarım geç değildir.
Degil.

Illa hemen bir dil secmek zorunda degilsin. Hangi sektor ve hangi alanda calisacagina bagli olarak da efektif dil tercihi degisebilir. Uzun vadeli kariyer icin genel olarak C# daha iyidir gibi bi mantik da yok. Calisacagin alana karar ver. Eger full-stack yapmayi planliyorsan buna gore diger dillerle artilari eksileri arastir, Turkiye sartlarinda sana daha cok nereden is cikar ona bak.

Otomasyondan kasit nedir bilmiyorum. Eger bi seyleri otomatiklestirmekten bahsediyorsak otomasyon olarak, uzun vadeli kariyer planlamasi pek ala Python ile de yapilir. Hatta daha iyi bile olur fikrimce uzun vadede. Python'a sunulmus otomasyon araclari .NET'e kiyasla daha yaygin.

Ayrica her dilin gereksinimleri ayni degil. Bi dilde zevk alarak problemler cozerken, diger dilde o dile dokundugunuz gune lanet de edebilirsiniz. Kariyerin basindayken bu tarz seylere de dikkat etmek gerek diye dusunuyorum.

Baslarda daha basinizin goturdugu dili kullanin, gerektiginde degisimi yaparsiniz zaten. Sonrasinda mevzunun dil degil konseptler oldugunu anlayacak, bu konseptlerin dillere uyarlanabildigini, dolayisiyla dil seciminin "kariyer odakli en uygun" olmasindan ziyade, cok daha farkli etmenlere sahip oldugunu fark edeceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı