Python vs Java

Merhaba bir konu açmıştım hangi dil öğrenilmeli diye .Java ve Python yorumları var.

Sorum şu : Python mu Java mı (internette kaynak açısından felan hep araştırdım bana gerekli olan şu : Hangisini öğrenirsem daha rahat ederim ilerde ve hangisi basit)

Mustafa Murat Coşkun'un Yazılım Bilimi YouTube kanalına bakarsan orada açıklama yapıyor. Ayrıca Udemy'de Java ve Python kursları var. Bence ikisini de incele gerekirse hocaya mesaj atınca dönüş yapıyor genelde yoğun değilse. Ona göre de ilerlersin.
Bu arada sorunu bildiğim kadar cevaplamak gerekirse: ne yapmak istediğine bağlı aslında hangi dilde ilerlemek istediğin. Mobil mi yoksa yapay zeka ya da neyle uğraşmak istediğine göre seçimini yapabilirsin.

Mustafa Murat Coşkun'un Yazılım Bilimi YouTube kanalına bakarsan orada açıklama yapıyor. Ayrıca Udemy'de Java ve Python kursları var. Bence ikisini de incele gerekirse hocaya mesaj atınca dönüş yapıyor genelde yoğun değilse. Ona göre de ilerlersin.
Bu arada sorunu bildiğim kadar cevaplamak gerekirse: ne yapmak istediğine bağlı aslında hangi dilde ilerlemek istediğin. Mobil mi yoksa yapay zeka ya da neyle uğraşmak istediğine göre seçimini yapabilirsin.
Planım sonralarda c++ ya geçmek onun için başlangıç programı hangisi olmalı?

Ikisinin turu ve kullanim alani farkli. Daha iyi diyemez kimse birine.
Hangi alanda, nerede, ne sekilde calisacagina gore degisir.
Baslangic icin python daha sadedir, ayni seyi daha okunabilir yazarsin.
Ikisini de iyi bilene is var. Ama bir dili iyi bilmek, cok iyi tornavida kullanmak gibidir. Neyi nereye vidalayacagini bilmezsen hic bir sey ifade etmez, cunku diller yalnizca birer alettir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı