Python vs. Lua vs. JavaScript vs. C# öğrenmek

Kernel60Hz

Decapat
Daha fazla  
Python, Lua, JavaScript, C#. Bunlardan hangisini öğrenmek daha mantıklı? Bir de bunların hangisini öğrenirsem Fiverr gibi yerlerden kolay iş alırım?

Genel olarak;

JS -> Web programala için backend ve bazı frameworkler kullanırsanız front end için de kullanılır.
C# -> Masaüstü uygulamaları, oyun geliştirme için kullanılır.
Python -> Veri bilimi, veri madenciliği, makine öğrenmesi gibi yapay zekanın alt dallarında kullanılır.

En çok işi Python ile JS üzerinden alırsın, JS kütüphaneleri ile birlikte öğrenmen gerek, React, jquery gibi. Ancak öğrenirken bu kafayla öğrenmeni önermiyorum, kendine en uygun bulduğun, gelişeceğini düşündüğün alanda çalışmalısın.

Hepsinin kullanım alanları farklı ama en kolay iş alabileceğiniz dil JavaScript bence. React, Vue gibi frameworklerle front-end yazabilirsiniz. Node.js ile back-end yazabilirsiniz. Hatta Electron ile masaüstü uygulamaları yapabilirsiniz.

En çok işi Python ile JS üzerinden alırsın, JS kütüphaneleri ile birlikte öğrenmen gerek, React, jquery gibi. Ancak öğrenirken bu kafayla öğrenmeni önermiyorum, kendine en uygun bulduğun, gelişeceğini düşündüğün alanda çalışmalısın.

Hangilerini öğrenmemi tavsiye edersin kütüphane olarak?

Python ve C#'a indirelim seçenekleri. Diğerleri başlangıç için uygun değil.
Geliştirme alanınıza göre hangisi uygunsa arasında seçmeniz lazım.

Piyasa olarak bakacaksak olaya;

Genelde istenen projeler bir dile bağlı olmaktan ziyade çalışması önemsenir. Sonuçta küçük veya orta çaplı işletmeler için genelde basit programlar yeterlidir ve bu işletmeler hangi dille yazıldığını önemsemez genelde. Büyük çaplı işletmeler ise başka bir şirketle anlaşmayı veya bir ekip ayarlamayı freelance platformlarına başvurmaya tercih eder.

Örneğin lua ile kazanacağınız para ile JavaScript ile kazanacağınız para farklı çünkü bu iki dilin yapabildikleri farklı.

Sonuç olarak başlangıç için olaya para olarak bakmanızı öneriyorum. Öncelikle bu işi kaptığınızdan emin olduktan sonra para kazanmaya başlamanız daha mantıklı olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı