Python vs JavaScript

padDIER345

Centipat
Yazı boş boş oyun oynayarak geçirmektense çocukluğumdan beri hayalini kurduğum kodlama işine girmek istedim ve Python öğrenmeye başladım ancak internette insanların Python'u kötülerken JS'i iyi gösterdiklerini gördüm ve arkadaşlarım da JS öğreniyor. Size sorum, gerçekten aralarında iş bulma rahatlığı, daha fazla dal olması gibi bariz ve büyük farklar var mı? Ona göre JS'e yönelmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Yazı boş boş oyun oynayarak geçirmektense çocukluğumdan beri hayalini kurduğum kodlama işine girmek istedim ve Python öğrenmeye başladım ancak internette insanların Python'u kötülerken (Buglarla dolu, meslek alanları kısıtlı, basit vs.) JS'i iyi gösterdiklerini gördüm ve arkadaşlarım da JS öğreniyor. Size sorum, gerçekten aralarında iş bulma rahatlığı, daha fazla dal olması gibi bariz ve büyük farklar var mı? Ona göre JS'e yönelmeyi düşünüyorum.
Kolay olmasi neden kötü olsun? Ikisi de farkli alanlar ve ikisine de talep var. Once ne istediğinizi öğrenin sonra dil seçin.

Yazı boş boş oyun oynayarak geçirmektense çocukluğumdan beri hayalini kurduğum kodlama işine girmek istedim ve Python öğrenmeye başladım ancak internette insanların Python'u kötülerken (buglarla dolu, meslek alanları kısıtlı, basit vs.) JS'i iyi gösterdiklerini gördüm ve arkadaşlarım da JS öğreniyor. Size sorum, gerçekten aralarında iş bulma rahatlığı, daha fazla dal olması gibi bariz ve büyük farklar var mı? Ona göre JS'e yönelmeyi düşünüyorum.

Hocam öncelikle her programlama dili farklı amaçlarla kullanılıyor yani bunu rastgele kafana göre secemiyorsunuz. Ayrıca Python ile dedikleri zaten şaka gibi geleceği en çok olan programlama dillerinden birisidir.

Konu dil öğrenmek değil. Kimse tek dille işe girmiyor zaten. Konu programlama öğrenmek. Öğren baştan aşağı Python'u, velevki iş imkanı çok olsa, senden istenen şeyi yazacak mantığı kuramadiktan sonra dilin bütün keywordlerini, tricklerini bilmissin ne fayda?

Programlama öğrenmek dil öğrenmekten ibaret değildir. İlk öğrendiğin dilin çok bir önemi yok. Konseptleri ve kavramları araştır.

Kolay olmasi neden kötü olsun? Ikisi de farkli alanlar ve ikisine de talep var. Once ne istediğinizi öğrenin sonra dil seçin.

Hocam öncelikle her programlama dili farklı amaçlarla kullanılıyor yani bunu rastgele kafana göre secemiyorsunuz. Ayrıca Python ile dedikleri zaten şaka gibi geleceği en çok olan programlama dillerinden birisidir.

Konu dil öğrenmek değil. Kimse tek dille işe girmiyor zaten. Konu programlama öğrenmek. Öğren baştan aşağı Python'u, velevki iş imkanı çok olsa, senden istenen şeyi yazacak mantığı kuramadiktan sonra dilin bütün keywordlerini, tricklerini bilmissin ne fayda?

Programlama öğrenmek dil öğrenmekten ibaret değildir. İlk öğrendiğin dilin çok bir önemi yok. Konseptleri ve kavramları araştır.

Teşekkür ederim pek bilmediğim için sormak istedim yanlış bir şey yazdıysam affola.

Eğer web siteleri tasarlamak istiyorsan Javascript, masaüstü programları yapmak istiyorsan Python kullan. Eğer yeni başlıyorsan üniversitelerde ilk önce C ve Python dersleri veriliyor. Bu yüzden bu iki dilden birini seçmeni öneririm.

Dil öğrenmek için dil öğrenme, bir alanda ilerlemek için dil öğren. Hangi alanda çalışmak, ne yapmak istiyorsun? Web uygulaması yazacaksan JS'de ilerleyebilirsin, AI alanında gelişmek istiyorsan python öğrenebilirsin. Kararını ver ve süreç boyunca kimsenin dediğine kulak asma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı