3.9 Hocam.Python sürümü nedir hocam? Ben bir tekrar kodu yazayım sizin için 3 ise.
Oluyor ama 2 yazinca devam ediyor 1 yazinca kapaniyor.Python'da TAB'lar önemlidir. Üstteki kodlarda While'dan sonra TAB bırakılmamış. Çalışmaması gayet normal.
Python:while True: sayi = input('Sayı : ') if(int(sayi)%2==0): print("Sayı Çift") continue else: print("Sayı Tek") break
Şunu dene.
Girilen sayinin Cift mi tek mi oldugunu gosteren program.Ben sadece kodu çalışır hale getirdim, kodun amacı ne? İstersen baştan yazıp atayım buraya.
while True:
try:
sayi = int(input("Sayı (çıkmak için '0' yazınız): "))
if (sayi == 0):
print("Programdan çıkılıyor.")
break
elif (sayi %2 == 0):
print("Sayı çifttir.")
continue
elif (sayi %2 == 1):
print("Sayı tektir.")
continue
except:
print("Lütfen yalnızca sayı giriniz.")
continue
Acildigi gibi kapaniyor bu da.İstediğiniz kod aşağıdaki gibidir. Kendim test ettim, herhangi bir sorunu yoktur. Input olarak '0' girdiğiniz zaman programdan çıkacaktır.
Kod:while True: sayi = int(input("Sayı (çıkmak için '0' yazınız): ")) try: if (sayi == 0): print("Programdan çıkılıyor.") break elif (sayi %2 == 0): print("Sayı çifttir.") continue elif (sayi %2 == 1): print("Sayı tektir.") continue except: print("Lütfen yalnızca sayı giriniz.") continue
IDE'den yeni dosya oluştur. Oradan F5'e basarak debug et. Yanlış yerden açıyorsun demek ki.Acildigi gibi kapaniyor bu da.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.