Python'da bir kelimeye birden fazla kelime ilişkilendirme

229283

Kilopat
1607586584577.png

Bilişim hocam dün bir ödev verdi. Elipslerle, paralelkenarlarla vs bir program şeması oluştur dedi. Ben de dedim direkt programı yazsam ne olur? Dün hemen araştırdım biraz videolar izledim ve artık en basit kodları biliyorum. Benim sorum ise şu: Hftc kelimesi ile pzt, sl, crs, prs, CM kelimelerini nasıl aynı anda bağdaştıracağım? Ve bir sorum daha var: Ben bu programı Python kurulu olmayan bir bilgisayarda çalışacak hale nasıl getireceğim? Basit şekilde anlatırsanız sevinirim çünkü neredeyse hiçbir şey bilmiyorum :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam istediğini anlamadım ama sanırım dizi oluşturmaktan bahsediyorsun.
Hftc dizisinin elemanları pzt, sl... Olacak.

1. Öncelikle pip aracılığı ile pyinstaller modülünü indirin ve kurun

pip install pyinstaller

NOT: Eğer pip yüklü değilse önce pip'i kurunuz

2. Komut istemcisini(cmd) .py uzantılı dosyanızın olduğu yerde çalıştırın veya cd komutu ile dosyanızın bulunduğu dizine gidin.

3. Aşağıdaki komut ile .py uzantılı dosyanızı .exe uzantılı dosyaya çeviriniz

pyinstaller --onefile dosyaadi.py

NOT: --onefile ile sadece .exe uzantılı sonuç dosyasını alırsınız. --onefile kullanmazsanız .exe uzantılı dosyanızla beraber sistem dosyalarıda oluşturulacaktır.

4. dist klasörü içindeki dosyaadi.exe dosyasını alın ve istediğiniz yerde kullanın.

Kaynak : Python .py Uzantısını .exe Uzantısına Çevirme

Sorunuzu tam anlayamadım fakat dictionaries ile yapabilirsin gibi geliyor Introduction to Python üzerinden kod yazmaya başlamadan mantığı iyice çözmeni öneririm.
Yaptığınız pek mantıklı değil teoriyi öğrenmeden pratiğe geçmişsiniz W3Schools sitesindeki bütün Python yazılarını okumanızı öneririm faydasını çok iyi görüceksiniz.

Kusuruma bakmayın çok açıklayamadım galiba. Benim demek istediğim şey şuydu: Kullanıcı ister PZT yazsın ister SL yazsın program bunu hftc olarak anlasın. Örneğin a = 2 dediğimde bunu anlıyor, bir yere a yazarsam a değil 2 olarak işlem yapıyor, ben de kullanıcı sl de yazsa pzr de yazsa cm de yazsa hftc anlasın istiyorum. hftc kelimesi ile bu 5 gün kısaltmasını bağdaştırmak istiyorum

Object oriented programlamayi ogrenmen gerekiyor.
Dictionary ile yaparsin aslinda basitce ama gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı