Python'da if-else hataları

KubilayCansu

Hectopat
Daha fazla  
Python:
vize=int(input("Vize Notunuzu Giriniz"))
odev=int(input("Ödev Notunuzu Giriniz"))
final=int(input("Final Notunuzu Giriniz"))
ort=float((vize*30)+(odev*20)+(final*50))/100
print (ort)
if 100>ort>=90
print ("AA-4.0-Başarılı")
if 90>ort>=80
  print ("BA-3.5-Başarılı")
if 80>ort>=75
print ("BB-3.0-Başarılı")
if 75>ort>=70
 print ("CB-2.5-Başarılı")
if 70>ort>=60
 print ("CC-2.0-Başarılı")
if 60>ort>=50
print ("DC-2.5-Koşullu Başarılı")

Bu koddaki hatalar nelerdir?

Hocam kod direk hatalı ikinci ve kesin şartınız varken and koymanız daha uygun gelir şart mi bilmiyorum. Ki 100<= olmalı. Ki öyle yapmak yerine else if dönebilirsiniz. Veya not kalıbıyla da yapabilirsiniz 100 den büyük uyarısını.

Son düzenleme:
Kullandığınız IDE aslında hataları göstermeli.

IDE kullanmasanız bile bu kodu çalıştırmaya çalıştırdığınızda resimdeki gibi bir hata almalısınız.

Size direkt olarak hatanın ne olduğunu söylemenin yanlış yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Daha iyi bir yazılımcı olmak için hata mesajlarını yorumlamalısınız.

Örnek olarak kendi kodunuzu çalıştırdığınızda resimdeki gibi bir hata alıyorsanız, if satırınızda bir şeylerin yanlış olduğunu anlamalı ardından neyin yanlış olduğunu çözmelisiniz.

1641408454175.png

Ben hiç bir şey bilmeden bu hatayı alsam, öncelikle python dökümantasyonundan if tanımını incelerim. Beraber inceleyelim, bakalım ne diyor:

1641408468123.png

Hmm, benim satırıma benziyor aslında, ama benimkinin sonunda ":" karakteri yok. Bir de öyle deneyeyim.

1641408509522.png

Ah, yine bir hata, en azından bir satır ilerledik.

Bu satırdaki hataya geçmeden önce if koşulunuz hakkında küçük bir uyarıda bulunmak isterim.
Python'da 90 < 100 < 110 gibi birden fazla küçüktür büyüktür işareti olan sorgular kabul edilir ve doğru yaklaşımdır. Ama diğer dillerin çok büyük bir kısmında bunu yapamazsınız. Başka dillerde 90 < 100 && 100 < 110 gibi kullanmanız gerekecektir.

Hatamıza dönecek olursak, az önceki dökümantasyona bakıyorum. Ve If koşulunun içinde çalıştırılması gereken kodların 1 tab içeride olduğunu görüyorum. O zaman ben burda print satırımın başına 1 tab atmalıyım.

Daha fazla devam etmiyorum, bu yaklaşımla çözmeye çalışmanızı diliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı