Python'da yapılan proje Windows'ta tehdit olarak algılanıyor

Potatox

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle ben projemi PyInstaller ile EXE bir şekilde build aldım. Ardından bu EXE dosyası ile olan projeyi Windows 10 olan iki farklı cihazda açtığımda herhangi bir sorun olmuyordu lakin farklı iki Windows 11 sistemde ise Windows SmartScreen tarafından tehdit olarak algılanıyor ve işte uyarı falan veriyor şüpheli diyor. Bu neyden kaynaklanıyor ve nasıl güvenli gözüken hale getirebilirim?

Öncelikle ben projemi PyInstaller ile EXE bir şekilde Build aldım. Ardından bu EXE dosyası ile olan projeyi Windows 10 olan iki farklı cihazda açtığımda herhangi bir sorun olmuyordu lakin farklı iki Windows 11 sistemde ise Windows SmartScreen tarafından tehdit olarak algılanıyor ve işte uyarı falan veriyor şüpheli diyor. Bu neden kaynaklanıyor ve nasıl güvenli gözüken hale getirebilirim?

İmzadan kaynaklı olabilir.

SmartScreen her şeye öyle diyor desek yeridir. Windows 11'de de daha sıkı güvenlik önlemleri var. Son kullanıcı kullanıyor ya hep, uygulamaları marketten indirmesi için öyle yapıyor.

Kod imza sertifikası alıp yazdığın koda eklemen lazım. Sertifikalar minimum 100 dolar. Ya da Windows Defender'dan programın için ayrıcalık eklemen lazım ancak başka makinalarda yine hata verir. '--onefile' flag'ını değiştirip kodu tek dosya değil dizin olarak çalıştırabilirsin ancak ilerde yine hata vermeyeceğinin garantisi olmaz.

Kod imza sertifikası alıp yazdığın koda eklemen lazım. Sertifikalar minimum 100 dolar. Ya da Windows Defender'dan programın için ayrıcalık eklemen lazım ancak başka makinalarda yine hata verir. '--onefile' flag'ını değiştirip kodu tek dosya değil dizin olarak çalıştırabilirsin ancak ilerde yine hata vermeyeceğinin garantisi olmaz.
Kodu dizin olarak çalıştırmak için sadece dizine girip Pyinstaller komutunu mu uygulamam gerek ?

Kodu dizin olarak çalıştırmak için sadece dizine girip Pyinstaller komutunu mu uygulamam gerek ?
Galiba default olarak öyleydi evet, yine de garanti olsun diye --onedir ekleyebilirsin. Yine olmazsa, kullandığın modüllerden bazılarını Windows sevmiyor olabilir. Socket, pty, subprocess gibi modülleri çıkartıp öyle dene, hala olmuyorsa yapacak pek bir şey yok, programını C diline çevirip exe alabilirsin.

Galiba default olarak öyleydi evet, yine de garanti olsun diye --onedir ekleyebilirsin. Yine olmazsa, kullandığın modüllerden bazılarını Windows sevmiyor olabilir. Socket, pty, subprocess gibi modülleri çıkartıp öyle dene, hala olmuyorsa yapacak pek bir şey yok, programını C diline çevirip exe alabilirsin.
Subprocess kullanıyordum evet ama o olmadan nasıl yapabilirim bilmiyorum , belki dediğin gibi c çevirmeye çalışabilirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı