Python'dan mı C#'dan mı başlanmalı?

Redux89

Hectopat
Katılım
3 Ekim 2020
Mesajlar
1.079
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim amacım oyun yapmak. C# da ilerlerdim login paneli oluşturabiliyorum. Çoğu insan kodlamaya Python'dan başla diyor. Kafam çok karıştı. C#'a devammı edeyim Python'a mı başlayayım?
 
C# ile başlaman daha dogru olacaktır. Ama anlamadığım login paneli form kullanarak mı yaptınız? Sen oyun yapmak istiyorsun ve C# öğrendiğin için ilk karşına Unity oyun motoru çıkıyor. Yani Formla uğraşma. Console öğren. Koşullar, döngüler, diziler, veri yapıları, oop gibi konuları öğrenmen gerekecek ve yetecektir. Kaçırdığım bazı noktalar olabilir. Tabi ki algoritma ve programlama mantığını da öğrenmelisin.
 
C# ile başlaman daha dogru olacaktır. Ama anlamadığım login paneli form kullanarak mı yaptınız? Sen oyun yapmak istiyorsun ve C# öğrendiğin için ilk karşına Unity oyun motoru çıkıyor. Yani formla uğraşma. Console öğren. Koşullar, döngüler, diziler, veri yapıları, OOP gibi konuları öğrenmen gerekecek ve yetecektir. Kaçırdığım bazı noktalar olabilir. Tabi ki algoritma ve programlama mantığını da öğrenmelisin.

Login paneli derken böyle textbox masked textbox combobox listbox falan kullanarak yaptım.
Evet form kullanarak yaptım.Bende dedimki C# ı tamamamen öğreneyim orada öğrendiklerimi Unity de kullanayım. Belki farklı bir alanda ihtiyacıma olur C#. Ek olarak da Unity kursu alırsam hallederim dedim.

Eğer machine learning ve AI üzerine çalışmıyorsanız Python öğrenmenize gerek yok. C#'a devam edin.

Yok oyun geliştirme üzerine çalışıyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı