Q klavye ile 10 parmak yazılabiliyor mu?

Makaleler
3
Yer
Budapeşte
Merhaba yazı yazma konusunda genele göre hızlıyım. 1 dakikada ortalama 80-85 kelime arası yazıyorum. Q klavyede Ğ, Ü, Ş, İ gibi harfler en uçta olduğundan 10 parmakla yazmaya çalışınca çok hatalı tuşa basıyorum. Sol elimde 4 parmak kullanabiliyorum fakat sağ elimde işaret parmağı ve bazen orta parmak dışında tuş vuruşu yapamıyorum.

Türkçe'de Q klavyeyi 10 parmak kullanmak zor mu yoksa çalışarak kullanılabilir mi?

Zaten Türkiye'de ne kadar kişi F klavye kullanıyordur ki? 10 parmak yazabilen kişilerin çoğunda Q klavye vardır.

Bazı meslek liselerinde klavyeler F klavye oluyor, matbaa meslek lisesi okuyorum Adobe programlarıyla uğraşıyordum, programların kısayol tuşları Q klavyeye göre ve ben aşırı zorlanıyordum.

Hocanın yanına gidip ben F klavyeyle yapamıyorum lütfen bana Q klavye verir misiniz dedim verdi, bu da böyle bir anımdır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı