iatkos ML2 10.8.4 ses sorunu

AgentE

Hectopat
Herkese merhaba.
Sistemime Recep beyin sayesinde (kendisine tekrar teşekkür ederim) iatkos ml2 10.8.2 yüklendi. Sistem ilk denemede sorunsuz olarak kuruldu. Ardından sorunsuz bir şekilde 10.8.4'e update ettim. Ses sürücüsü dışında hiçbir problemim yok. Usb kulaklık taktığımda kulaklıktan sorunsuz şekilde ses alıyorum. Logitech Z5500'üm optik kablo ile anakarta bağlı. Bundan ses almak mümkün olmadı.

Bunun dışında makinam Sony TV'me hdmi ile bağlı. Görüntü aktarımında problem yok ama televizyonun ses sisteminden de ses alamıyorum. Anlatımlar beginner düzeyinde olursa çok memnun olurum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Saygılar

Sistem Özellikleri:

• Asus P8P67 Pro Rev 3.1
  • Intel i5 2500k cpu
  • 8gb A-data 1600mhz ram
  • 128 gb Team xtreme SSD + 250 gb Seagate SATA
  • Nvidia 560 gtx ti ekran kartı

Applehda.kext ve HDAEnabler***.kext dosyalarını silin. Dpcimanger DPCIManager | Free System Administration software downloads at SourceForge.net indirin ve Repair permissions ve rebuild cache yapın. Olmazsa Disk Util ile izinleri onarıp açılışta -x komutu ile boot ederek de cache'i yeniden inşa edebilirsiniz.

Bilgisayar açılınca Multibeast'den Vooodoohda seçin. Voodoohda'in farklı sürümlerini denemek zorunda kalabilirsiniz. Mesela 0.2.7.1 gibi. Yine de flash videolarda sesin 5 saniye sonradna başlaması gibi bir sorun olabilir.

Olmazsa 0.2.1 deneyin ve .plist içindeki iGain değerini 0 yapın.

Şimdi yeniden ML2 kurdum. Ayarlardan ses seçeneğini seçmedim. Dolayısıyla appledha'yı yüklemediğini düşünüyorum. (Yanlış da olabilirim) Eğer yinede silmem gerekliyse nasıl sileceğimi bilmiyorum. DSDTSE programıyla edit yapılmasını gördüm youtube üzerinden bir videoda ama neyi nasıl yaptığı hakkında bir mantık yok sadece kişinin yaptıklarını gözlemledim. Eğer yapmam gereken benzer bir işlemse bu kextleri nerede bulacağım ve bunu benzer bir programlamı yapmam gerekli?

DPCImanagerda bir sorun yok o adımı halledebilirim. :)
Multibeast çalıştırdığımda (5.3.1) Driver-Audio-Realtek ALC8xx sekmesinin altında with DSDT ve without DSDT var bunlardan hangisinin altındaki ALC892'yi kurmam gerekli?
.plist içindeki igain'i nerden 0 yapıcam ? :)

(Dip not : ML2 kurarken özelleştirmelerden graphicsinjector'u kaldırınca ML'ye girerken ekran gitti )
Saygılar.

S>L>E den AppleHDA ve HDAEnabler dosyalarını sildim. Multibeastten DSDT ve without DSDT den ALC892 yükledim (her birini yüklemeden önce silme işlemlerini tekrarladım)
Sonuç...Başarısız :)

Epey forum okudum. Ya bios downgrade edin yada usb sound card adaptor satın alın diyor. Bir adaptor alıp kurtulayım dedim. Fakat bu seferde hdmi ile bağlı olduğum TV den film seyretmem mümkün olmayacak.
Başka alternatif çözüm önerileri bekliyorum.
Saygılar.

Bugün bir tane usb sound card adaptor satın aldım. Masrafsız bir şekilde desktop speakerları kurtardım. Ses kartı fikrine de açığım. Alınacak ses kartı mac uyumlu mu olması gerekiyor? Yani direk görüp tandığı ses kartı varmı yoksa iatkosun driverını tanıyıp bildiği bir ses kartından mı bahsediyorsunuz? Varsa öneriniz incelemek isterim.
Saygılar

Peki cehaletin yaşı olmaz yaa birşey daha danışsam.
Şimdi basitçikten bir usb ses adaptörü aldım. Speakerları bu alete bağladığımda çevre birim cihazı olduğundan speakerdan ses geliyor ama decode işlemi ekran kartı üzerindeki hdmi'ya iletilmediğinden hdmi ile bağlı olan TV den ses gelmiyor. (umarım mantıklı düşünmüşümdür mantık hatası varsa lütfen düzeltin) Eğer ben belirtmiş olduğunuz MAYA ses kartlarından birini alırsam ekran kartınada sinyal gönderir ve TV den ses alabilirim. Doğrumudur?
Saygılar

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı