Çözüldü Q6600 işlemcim ısınmadan GHz düşürüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Yer
Akihabara
Merhabalar.
Elimdeki Q6600 ve GT730'lu sistemimi bir nebze daha hızlı kullanabilmek adına biraz O.C yapmıştım. Ancak O.C olsa da olmasa da %100 yük altında CPU'nun kendini 1600 MHz'e düşürdüğünü fark ettim, üstelik CPU ısınmıyordu bile. İşlemci 2.40GHz (stok) performansta 1.60GHz'e düşüyor 2.75GHz (O.C) performans da 1.82GHz'e düşüyor. Yani O.C olsa da olmasa da işlemci 50 derece iken düşüş yaşıyor. BIOS üzerinden C1E Support Disable ve Intel RSpeed Steptmtech Disable yapmama rağmen aynı.
Sistem özelliklerim;
Intel Q6600 CPU (2.75GHz)/(Stock)
4+2 6 GB DDR3 1033MHz RAM
MSI GT730 4 GB v. 3 911MHz (O.C) GPU
ASUS P5G41T-M LX Anakart
Crucial 960GB SATA SSD
Thermaltake UX200 CPU soğutucu (BIOS'da Performans modu seçili)
450W 80+ bronze Corsair vs450 PSU
İlgili görseler ektedir.

cpu1.png

cpu3eror.png

Son düzenleme:
Çözüm
Değerler normal aslında. Farklı bir PSU ile deneyin. PSU'nun az voltaj verdiğini ve CPU'ya yetmediğini düşünüyorum.

Büyük ihtimalle yanılıyorsunuz çünkü voltaj yükseltmesi yapılmadı ve stok değerlerde de aynı sorunu yaşıyorum eskiden böyle bir problem yoktu.
Arkadaşlar Advanced CPU Settings bölümünde CPU TM Function ayarını Disable
Yaptım Sorun çözüldü C1E Support ve Intel RSpeed Steptmtech ayarlarını Enable'a çevirdim
Şimdilik %10 O.C ile sorunsuz kullanıyorum daha sonra yavaş yavaş mavi ekran almadan MHz artırmaya çalışacağım.
Şimdiki ayarlar ektedir.

t1.png
Isıya nereden bakıyorsunuz? BIOS'tan bakıyorsanız büyük ihtimalle değerler doğrudur. Onun dışında doğru değerleri gösteren çok az program var.

450W +80 Bronze Corsair VS450

Isıya nereden bakıyorsunuz? BIOS'tan bakıyorsanız büyük ihtimalle değerler doğrudur. Onun dışında doğru değerleri gösteren çok az program var.

MSI Afterburner'de 10 derece fazla görüyorum diğer tüm programlar 50 Derece gösteriyor

İşlemciyi yüke sokunca CPU-Z değerinde ne gösteriyor?

O.C halinde 2.75GHz

BIOS'tan bakabilir misiniz rica etsem?

Değerler normal aslında. Farklı bir PSU ile deneyin. PSU'nun az voltaj verdiğini ve CPU'ya yetmediğini düşünüyorum.

Büyük ihtimalle yanılıyorsunuz çünkü voltaj yükseltmesi yapılmadı ve stok değerlerde de aynı sorunu yaşıyorum eskiden böyle bir problem yoktu.
Arkadaşlar Advanced CPU Settings bölümünde CPU TM Function ayarını Disable
Yaptım Sorun çözüldü C1E Support ve Intel RSpeed Steptmtech ayarlarını Enable'a çevirdim
Şimdilik %10 O.C ile sorunsuz kullanıyorum daha sonra yavaş yavaş mavi ekran almadan MHz artırmaya çalışacağım.
Şimdiki ayarlar ektedir.

t1.png

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı