Q6600 Sistem Darboğaz Olma İhtimali

Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar sistemim şu şekilde ;

• Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz İşlemci
  • MSI G41M-P33 Anakart
  • 2 GB DDR2 800 MHz Kingston Bellek
  • 2 GB DDR2 800 MHz A-Data Bellek
  • Asus GTX 750 Ti Strix Oc Ekran Kartı
  • Samsung HD322HJ HDD (320 GB)
  • Western Digital WD2500AAJS-75VWA0 HDD (250GB)
  • Corsair CX600 600W Güç Kaynağı

Evet şimdi sorunumdan bahsedeyim. Ekran kartını daha yeni aldım, sıkıntı yok birçok oyunu en yüksek ayarlarda, kasmadan oynatıyor. Fakat belli bir süre sonra, bu 5 dakika da olabiliyor, 1 dakika olabiliyor, oyun 10-15 saniye arası 3-4 FPS'ye düşüyor. MSI Afterburner programı ile baktığımda CPU kullanımı %100 oluyor. Bunun nedeni darboğaz diye tahmin ediyorum fakat işlemciye hız aşırtma yaparak 3GHz yaptığımda da oluyor bir anlam veremedim. Acaba belleklerde mi problem var diye biraz araştırdım, farklı bellekler denedim ama yine de sonuç alamadım. Acaba virüs, trojan kaynaklı bir problem olabilir mi ? Başka bir ihtimal olarak da sabit disklerde problem olabilir diye düşünüyorum. Sabit disklerde sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim ? Önerdiğiniz bir program var mıdır ? Problem nerede olabilir ? Yardımcı olursanız sevinirim...

Denediğim Bellekler;
  • 2 GB DDR2 667 MHz A-Data Bellek
  • 2 GB DDR2 800 MHz OEM Bellek

Oynadığınız oyun nedir acaba? söylerseniz size yardımcı olabilir. Aynı işlemciyi ve aynı GPU'ya sahip ekran kartını kullanıyoruz.

Oynadığınız oyun nedir acaba? söylerseniz size yardımcı olabilir. Aynı işlemciyi ve aynı GPU'ya sahip ekran kartını kullanıyoruz.
Mesela Battlefield 4, Grand Theft Auto IV (zaten optimize özürlü bir oyun ama 2008 yapımı olduğu için kasmaması gerekir diye düşünüyorum), Far Cry 4, Cities Skylines... Yani anlamadığım olay şu grafikle de alakası yok, en düşüğe alsam bile oluyor bir türlü çıkamadım işin içinden :(.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
burada yapmış olduğum incelemeye bakabilirsiniz.

Bence sorununuz ramlerle ilgili çünkü yukarıda incelemesini yaptığım Battlefield 4'te grafikleri ne kadar yukarı çekersem ram kullanımı o kadar artıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
burada yapmış olduğum incelemeye bakabilirsiniz.

Hocam güzel inceleme, fakat benim problemim böyle bişey değil. Grafikleri düşürsem de, yükseltsem de kasma oluyor. Yani oyun başlıyor, 40-50 FPS arası Ultra'da 1920x1080 Full HD çözünürlükte oynuyorum bir anda 3-4 FPS'ye düşüyor.

HDTune programını indir ve oradaki sekmelerden Health kısmına girerek bakabilirsin birde harddisklerinde hata var mı diye error scan altından quick scan tiki işaretli olarak tarama yaptır.

Ramleri satıp 8 GB RAM almalısın.

Anakartın 8 GB RAM destekliyor haberin olsun.
Desteklediğini biliyorum fakat şuan maddiyat biraz sıkıntıda :)

HDTune programını indir ve oradaki sekmelerden Health kısmına girerek bakabilirsin birde harddisklerinde hata var mı diye error scan altından quick scan tiki işaretli olarak tarama yaptır.
Tamam dostum, yapıp ekran fotoğrafı atarım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı