Q6600 sistem ses bozulmasında FPS düşmesi sorunu

DönerMustafa18

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar.

Bu sorunla anakartımı değiştirdikten uzun bir süre boyunca karşılaşmadım, aynı sorun eski anakartımda da vardı lakin arkadaşlar, yine başıma geldi. Olayın başlangıcı sanırsam şöyle oldu ki %100 eminim. Gece film izlerken kulaklığın kablosu araya takıldı bende hafiften çekiştirdim derken ses bozuldu. Sanki o netliği gitmiş yerine ise aynı sesin boğuk bir hali gelmeye başlamıştı ki, tiki ya da fobisi olanlar bunu gayet iyi bilir. Bu sorunu başta önemsemedim ama neredeyse her şeyimi etkilemeye başladı. YouTube'de video izlemek isterim fakat aynı oyunlardaki gibi videoda da drop yemeye başladım. Bir anda ses bozuluyor ve oyunlar, sesin bozulduğu noktada FPS düşüyor. Oynadığım oyunlar çok ağır değil, ve sistemim de bu oyunlara gayet yetiyor. Ama işin garip tarafı oyunların sesini ayarlardan kapatınca sorun ortadan kalkmıyor. İşte donanım bilgim ve oynadığım oyunlar.

• Ekran Kartı: Sapphire R7 240 GDDR3 2GB 128Bit
  • İşlemci: Intel Quad Core Q6600
  • RAM: 4GB (2x2) 800MHz
  • Anakart: Gigabyte GA-P31-S3G
  • Güç Kaynağım: Markasını bilmediğim PSU. Bi' 250 watt bile vermeyen bir şey.
  • Ekran: Asus VS197 1336x768

Oyunlar ise:
  • Don't Starve
  • Grand Theft Auto San Andreas
  • Pro Evolution Soccer 2013
  • Metro Last Light (Buna donanımım yetmiyor biliyorum lakin asıl sorun ses bozukluğu olan yerlerde drop yemem veya FPS düşmesi)
  • Paladins
  • League of Legends
  • Osu
  • Super Meat Boy
  • Gun Metal
  • Oxygen Not Included

Acil yardımlarınızı bekliyorum, her türlü bilgiyi yazabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sadece kulaklıktamı var yoksa hoparlörde demi var. Eğer sadece kulaklıkta ise başka kulaklık dene. Eğer ikisinde ise bilmiyorum.
Dostum, sorun kulaklıkta var. Hiç hoparlörde denemedim. Ama sorun dediğim gibi, kulaklığın kablosunu çekiştirdikten sonra oldu. Anakartımı zaten 2. el aldım ve büyük ihtimal sorun, ses kartında. Bilgisayarcılara baktımda USB ses kartı tak diyorlar. Onun tamiri yokmuş. Böyle dediler yani sorunum büyük ihtimalle kabloyu çeğiştirdiğimden dolayı kulaklık yuvası (ismini bilmiyorum) bozulmuş.

Şu çok bilmiş admin! Sana sesleniyorum dostum. Attığım başlıkları değiştirmeyi kes! Ben gayet doğru bir başlık attım ve senden şikayetçi olacağım. İşlemci ile ses girişinin ne alakası var? Cidden gülünececek haldesin kardeşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…