Q6600 sistem yükseltme

Ekran çözünürlüğü ve sistem düşük olduğu için RX 560 veya GTX 950-960 gibi kartlara bakmanızı ve daha üzerine çıkmamanızı tavsiye ederim. Zaten sistem genel olarak bunlarla bile biraz darboğaz yapacaktır. Daha üstü her anlamda gereksiz olur. Bu çözünürlükte zaten bu kartlar neredeyse her oyunu en yüksek ayarlarda sıkıntısız oynatabilir.

2.el Rx 570 ve aliexpressden Xeon x5460 alabilirsin

Anakartın nedir?
Asus P5G41C-M LX
Q6600 olan işlemcimi zaten yeni aldım yaklaşık 6 ay oldu. Aklımda başka bir fikir daha var, ekran kartını aynı tutup AMD Ryzen5 2500 ve 8GB DDR4 ram alabilirim, ama konuda da belirttiğim gibi şu anki ekran kartım sorunlu. Çok yüksek derecelere çıkıyor, yeni alacağım parçalara da zarar verebilir. O yüzden ilk önce ekran kartı almak istiyorum.

2 işlemci arası fark sadece %20-25. Ve bu fark için 600-700 TL masraf yapmasına ne gerek var? Direk X5470 alıp anakartı destekliyorsa da biraz overclock yapsın 150 TL'ye mis gibi çözsün olayı. Ekran kartını Full HD çözünürlüğe göre hesap ettiğim için RX 470 önermiştim. Bu çözünürlük için GTX 750Ti-960 veya RX460-560 arası kartlar olabilir. Ama bu kartlara 400 TL'den fazla fiyata almanızı önermem.
X5470 kullanıcısı olarak overclock bile yaptığımda gta5 de %100 kullanılan bir işlemcinin darboğaz yapmama imkanı olmadığını düşünüyorum 2. Si şuan x3440 kullanıyorum gta5de %50 kullanımı zor geçiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı