Q6600 Sistemin Isınma Sorunu

miralayım

Megapat
Q6600 4 GB RAM ATİ Radeon HD 3850 512MB DX 10.1 sisteme sahibim. Bu sistem boşta 50 derece. Termal macunu sürdüm detaylı temizlikte yaptım, ama sonuç aynı. Acaba ekran kartım düşükse bu ısısını artırır mı ? OC yapsam ısınması düşer mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock, bileşenin saat hızını, yani performansını artırmak demektir. Bu işlem bileşenin daha fazla ısınmasına neden olur.

Sistem boşta 50 derece olabilir, yükte ne durumda? Havalar sıcak ve havalandırmasız bir ortamda bu dereceye çıkması pek anormal değil. Yükte aşırı ısınmıyorsa sorun yok.

O.C sıcaklığın artmasına neden olur. Kasanın konumu odanın hava alıp almaması sıcaklığı etkiliyor. Boşta 50 derece olması bir önem arz etmiyor. Yük altında kaç derecelere ulaştığı önem taşır.

Yük altında en yüksek 68 derece kasa kapağı açık çift fan gayet güzel hava akışı mevcut.Termal macun az sürülmüş fanlar tam oturtturulmuş bi ara 38 dereceyi gördüm boşta

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı