Q6600 vs E6840

Q8400 için voltajsız, FSB yi 380 hatta 390 lara çekmek mümkün o anakart için ama 370 lerden sonra her ihtimale karşı adım adım denemek lazım ki bu 3.00 GHz den fazla bir hız elde etmenize vesile olacaktır.
Reis benim işlemci q6600 ama q8400 değilki bide stock fanla sıkıntı çıkarırmı
Q6600'in 266 Mhz olan BUS frekansi 333 olarak ayarlandiginda rahatlikla standart bir anakartta 3.00 Ghz'de calisiyor. O haliyle Q8400 yanina dahi yaklasamaz. Cunku hala kullandigim bir tane var. Ikisini kiyaslamak bile abes. Bu standart anakart icin. Iyi OC yapilan bir anakartta Q8400'u daima gecer.
Peki stock fanla 3.0 a çıkarsam sorun olurmu

Ben bunlardan birine upgrade yapacaksınız diye düşündüm. Q6600 için @M3ric in dediğini uygulayıp FSB yi 333 yaptınız mı 3.0 GHz zaten. BIOS da "Advanced" sekmesinden "AI Overclocking"i manual, CPU Frequency i 333 yaptığınızda istediğinizi elde edebilirsiniz. Olası stabilizasyon problemlerinde RAM frekansı, PCI express frekansı ile düzgün ayarlara ulaşabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı